Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AF-KLM neemt juiste maatregelen in crisistijd

Gepubliceerd op 3 april 2020 09:58 | Views: 3.612 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 17:35

4,17 +0,40 (+10,64%)

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM neemt de juiste maatregelen om zijn kaspositie te beschermen en de onderneming draaiende te houden tijdens de huidige coronacrisis. Dat schijven kenners van ING in een notitie.

Allereerst wordt de vloot van KLM met 15 procent gereduceerd. Dat snelheid waarmee die maatregel wordt doorgevoerd toont volgens ING aan dat AF-KLM er geen gras over laat groeien, ook gelet op onderhoudskosten en de toekomst waarbij met efficiëntere vliegtuigen zal worden gevlogen. Ook nam de luchtvaartcombinatie andere maatregelen om de kosten omlaag te krijgen.

In de vooruitzichten is AF-KLM voorzichtig, merkt ING op. Dat komt ook doordat de situatie per dag verschilt. De liquiditeit van de onderneming bestempelt ING als redelijk, waarbij zowel de Franse als de Nederlandse overheid garant staat voor bankleningen. Dat is volgens ING met name belangrijk als straks de weg naar herstel wordt ingezet.

Buffer

Voor het gros van dit jaar heeft AF-KLM volgens ING nog wel een buffer, wijzend op de 6 miljard euro waar de onderneming een beroep op kan doen. Daarnaast worden nog wel vrachtvluchten uitgevoerd en worden hier en daar onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

ING houdt vast aan zijn hold-rating voor AF-KLM met een koersdoel van 8 euro. Het aandeel noteerde vrijdag omstreeks 09.50 uur 1,1 procent hoger op 4,96 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 60% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. LevS 3 april 2020 11:00
  Goedemorgen Allen,
  Ik ben vrij nieuw in het beleggen en heb een vraag. Stel dat AirFrance-KLM niet meer zelfstandig kunnen opereren en worden overgenomen door de staat. 1. Wat zijn dan de gevolgen? 2. wat is het verschil van een staatsbedrijf met een bedrijf dat zelfstandig opereert m.b.t. de aandelen.
  Veel mensen in de huidige situatie zullen denken dat het een mooi moment is om aandelen van AF-KL te kopen en daar heb ik mijn twijfels bij.
  Graag ontvang ik jullie reactie
  Mvg en blijf gezond, LevS
 2. forum rang 6 FairValue 3 april 2020 11:12
  Er zijn een aantal mogelijkheden. AFKLM zou het kunnen redden zonder steun maar dat lukt in mijn optiek enkel wanneer het weer business as usual is binnen 2 maanden. Die kans acht ik zeer klein dus er zal flink wat moeten gebeuren. Als ze steun krijgen zal dat gaan via een emissie van aandelen waardoor het eigendomsrecht van huidige aandeelhouders verwaterd. De koers van aandelen zal dan zakken. Hoeveel is lastig te voorspellen maar in ieder geval substantieel. Ik reken zelf op een koers van 0,50 tot 1,50 voor AFKLM. De laatste optie is volledige nationalisatie. Aandeelhouders zijn dan alles kwijt. Nu kopen is m.i. het slechtste wat je met je geld op de beurs kunt doen. Enkel wanneer alles weer vliegt over 2 maanden dan kan het aandeel herstellen maar dan nog hebben ze jaren nodig om dit verlies weg te werken.

  Het is van de gekken dat er een nog een koersdoel van 8 euro wordt afgegeven.
 3. Pavlov44 3 april 2020 11:49
  quote:

  LevS schreef op 3 april 2020 11:00:


  Veel mensen in de huidige situatie zullen denken dat het een mooi moment is om aandelen van AF-KL te kopen en daar heb ik mijn twijfels bij.


  Een leuk praktijkvoorbeeld. Ik had AF al in bezit van na de vorige crisis, tegen gemiddeld 5 euro, toevallig precies de prijs waar de aandelen nu voor te koop staan. Als LT belegger heb ik de 10 euro en 15 euro gezien met dit aandeel, maar NOOIT is er in die 10 hoogtij jaren substantieel winst gemaakt, NOOIT een cent dividend en ALTIJD gezeik. Ik behoorde niet tot de helderzienden die de coronacrisis zag aankomen dus heb niet op hoge niveaus verkocht (dat past ook niet bij mijn strategie). Evenwel op gemiddeld 4 euro verlies genomen enige tijd geleden (uiteraard meteen geherinvesteerd op een plek die naar verwacht op lange termijn wel winst- en dividendgevend is) want ZELFS als er geen nationalisatie plaatsvindt (wat ik over een maand of twee nog steeds het meest waarschijnlijke vindt = alles kwijt) zullen er enorme schulden bijmoeten. Het nieuws vandaag is dat er kennelijk 6 miljard bijgeleend wordt - nou je kan zien dat dat voor een bedrijf wat zelfs in hoogtijdagen moeite heeft om 100 miljoen winst te maken op een omzet van 25 miljard, dat gewoon een molensteen is. Dit bedrijf is in mijn ogen mede gezien de historie gewoon waardeloos gebleken.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare