Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

H&M verwacht verlies vanwege sluitingen winkels door virus

Gepubliceerd op 3 april 2020 09:17 | Views: 1.520

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) verwacht in het lopende kwartaal een verlies in de boeken te zetten als gevolg van de winkelsluitingen vanwege het nieuwe coronavirus. Zo'n driekwart van alle H&M-vestigingen, inclusief die in Nederland, zijn momenteel gesloten vanwege de pandemie.

De opbrengsten gingen in maart met 46 procent omlaag. Behalve gesloten winkels, is de vraag naar kleding, sieraden en woonaccessoires momenteel "zwak", stelt H&M. In China, waar de piek van de pandemie inmiddels voorbij lijkt, gaan de winkels langzamerhand weer open en verloopt het herstel "gestaag".

Onlineverkopen lieten in maart wel een opleving zien, met een stijging op jaarbasis van 17 procent. Al met al concludeert de winkelketen dat het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar in belangrijke mate negatief geraakt zal zijn door de pandemie.

Besparen

H&M zoekt naar manieren om kosten te besparen. Het dividend wordt geschrapt en hogere management is bereid om 20 procent van het salaris in te leveren. De winkelketen kijkt ook naar de mogelijkheid om tijdelijk personeel te ontslaan. Verder worden de inkopen verminderd.

Ook is H&M in gesprek met zijn verhuurders over een coulanceregeling. Het Financieele Dagblad meldde eerder dat H&M in Nederland tijdelijk huurkorting of opschorting van de huur heeft geëist.

In het eerste kwartaal tot en met februari gingen de zaken nog relatief goed bij H&M. De omzet dikte aan met 8 procent tot bijna 55 miljard Zweedse kroon. Dat is omgerekend 5 miljard euro. Onder de streep resteerde een winst van 176 miljoen euro.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 3 april 2020 10:53
  Accepteren dat corona nu een onderdeel is vd maatschappij.
  Je kunt niet alles onder controle houden en corona zal niet weggaan en er zal altijd wel weer een andere virus ontstaan.
  Inherent aan ons levensstandaard. Vaccin tegen griep en er overlijden nog duizenden.
  Vaccin tegen corona en er zullen ook nog mensen overlijden (in slechte gezondheid), hoe droevig het ook is.

  Maatschappij moet leren om meer aandacht + geld te geven aan Zorg en ZKH (ipv klimaat + wapens), zodat je niet perse een land hoeft af te sluiten vanwege tekorten aan IC bedden.
  Overheid wil geen pieken, maar een normale verloop.
  Zorg dan dat er 5.000 IC bedden komen en niet per bed te gaan berekenen hoeveel je nodig hebt.

  2.400 is alweer te weinig. Opschalen naar 2.500 is ook weer te weinig.

  Door gewoon verkeerde beleid komen we in de problemen.
  Jarenlang al aangegeven... Zorg en Woning...

  Beiden 2 grote problemen.

  Geef geld uit aan zorg en stop onzinnig geld uit te geven aan klimaat.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare