Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ford mikt op tientallen introducties in China

Gepubliceerd op 3 april 2019 12:16 | Views: 2.058 | Onderwerpen: autoindustrie, China

Ford Motor Company 10 jul

6,10 +0,26 (+4,45%)

SHANGHAI (AFN/RTR) - Automaker Ford maakt werk van uitbreiding in China, waar het de laatste tijd juist kampt met tanende verkopen. De Amerikanen zijn van plan de komende drie jaar ruim dertig nieuwe modellen op de Chinese markt te brengen. Ongeveer een derde van de nieuwe auto's betreft een elektrisch aangedreven voertuig.

Ford kondigde eerder al aan dat het in de periode tot 2025 tientallen nieuwe en gepimpte auto's in de Chinese markt wil zetten. Met de aankondiging woensdag zette Ford een duidelijkere stip op de horizon. Het bedrijf wil ook de relatie met Chinese partners verbeteren en steekt geld in de werving en selectie van met name Chinese vakkrachten.

China is na de VS de belangrijkste markt voor Ford. Vorig jaar daalden de opbrengsten in het land met ruim een derde, na een omzetdaling van 6 procent in 2017. Ford zelf wijt de daling onder meer aan het ontbreken van nieuwe modellen. Volgens marktkenners zitten ook handelsspanningen tussen China en de VS de verkopen van Ford dwars.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ford Motor Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare