Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tesla haalt doelstelling Model 3 niet

Gepubliceerd op 3 april 2018 15:22 | Views: 3.288

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla heeft zijn productiedoelstelling voor de nieuwe Model 3 niet gehaald. Het Amerikaanse bedrijf vervaardigde afgelopen week 2020 elektrische voertuigen van dat model. Tesla had eerder aangegeven dat dat er aan het einde van het eerste kwartaal 2500 per week moesten zijn. Er werden in het eerste kwartaal 9766 Model 3's gebouwd.

Er lopen nu per week wel meer Model 3's van de band dan de twee andere modellen van het bedrijf, de Model S en de Model X samen. In totaal maakte Tesla in de eerste drie maanden van het jaar 34.494 auto's, een stijging van 40 procent ten opzichte van de laatste drie maanden van 2017.

Tesla geeft aan dat de eerder genoemde doelstelling van 5000 gebouwde Model 3's per week halverwege het jaar nog altijd haalbaar is. In het derde kwartaal kan dan een productievolume worden bereikt waarbij het bedrijf een positieve kasstroom haalt. Daardoor hoeft Tesla dit jaar geen extra geld op te halen, waar analisten wel op speculeerden.

Afwaardering

Het bedrijf van topman Elon Musk ging afgelopen week stevig onderuit op de beurs. Aanleiding was een afwaardering en een kritisch analistenrapport dat stelde dat Tesla door zijn geld heen raakt. Ook een dodelijke crash met een auto van het type Model X zorgde voor de spotlights op het bedrijf.

Afgelopen weekeinde berichtten verschillende media dat Musk zijn directeur productie Doug Field aan de kant zou hebben geschoven. Musk ontkende dat vervolgens via berichten op Twitter. Op datzelfde sociale medium had Musk zondag bij wijze van 1 aprilgrap geschreven dat Tesla failliet was.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. alfaomega 3 april 2018 20:31
    quote:

    effectenbeursspecialist schreef op 3 april 2018 19:20:


    Laat musk maar schuiven. Op 1 dag willen we allemaal een musk, zal wel moeten ook, co2 wordt verboden lol.


    Als je een auto koopt wil je niet om de haverklap naar de garage. Koop liever een auto van een firma die 4 miljoen autos maakt dan 40.000 - want over het algemeen is de kwaliteit daar veel hogern (en prijs lager)
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare