Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen eindigen hoger na renteverlaging Fed

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag met winsten gesloten. Beleggers hoopten op ingrijpen van centrale banken om de gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus te beperken. In de Verenigde Staten werd zelfs al gehoor gegeven aan die wens. De Federal Reserve kwam voor het eerst sinds 2008 met een tussentijdse renteverlaging. Ook de Australische centrale bank ging al over tot het verlagen van de rente om de effecten van de virusuitbraak op de economie te temperen.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,5 procent hoger op 550,22 punten. De MidKap kreeg er 2,7 procent bij tot 860,47 punten. Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1,1 procent vooruit. De beurs in Milaan won 0,4 procent.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was betalingsverwerker Adyen de sterkste stijger, met een plus van 4,2 procent. ING zakte 1 procent. De bank overweegt volgens persbureau Bloomberg zijn Turkse activiteiten te verkopen. Meerdere financiële fondsen leverden in. ABN AMRO zakte 3,2 procent en was daarmee de sterkste daler in de AEX.

Luchtvaartmaatschappijen

De Europese luchtvaartmaatschappijen behoorden tot de sterkere stijgers na de recente zware verliezen als gevolg van de virusuitbraak. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM dikte in de MidKap 1,9 procent aan. Concurrent Lufthansa steeg 8,9 procent in Frankfurt. Ryanair steeg 1,9 procent in Dublin. De Ierse prijsvechter schrapt een deel van de vluchten van en naar Italië en ziet de vraag naar vliegtickets in april en mei een tiende lager dan vorig jaar.

SBM Offshore klom meer dan 5 procent bij de middelgrote bedrijven. Investeerder HAL (plus 1,7 procent) heeft zijn belang in de maritiem oliedienstverlener vergroot naar ruim 20 procent. Bouwer BAM was de sterkste daler in de MidKap met een min van 0,8 procent.

Qiagen

In Frankfurt dikte Qiagen bijna 17 procent aan. De Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific wil de Nederlands-Duitse biotechnoloog overnemen voor ruim 8 miljard euro. De Duitse Nivea-maker Beiersdorf steeg 1 procent na publicatie van de jaarcijfers.

De euro was 1,1174 dollar waard tegen 1,1147 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 47,19 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 52,21 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 3 maart 2020 18:57
    Ze weten niet meer wat ze doen. Door de rente gelijk een 0,5% te verlagen, ontstaat er juist onrust m.b.t. de economie.
    Het is gezonder om de beurzen hun gang te laten gaan. Ze grijpen nu wel heel vlug naar een noodmiddel voor een virusje, zoals sommigen het benoemen. Het virus zal grote economische impact hebben. Reken maar.
    De renteverlaging wordt niet goed ontvangen door de beurs overzee.
    En wat kan de ECB nog doen? Negatieve rente? Ze kunnen niet meer stimuleren dan met fake geld. Niet gezond meer dit.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links