Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Crédit Agricole overweegt verkoop Nederlandse consumententak'

AMSTERDAM (AFN) - De Franse bank Crédit Agricole verkent de mogelijkheden voor een eventuele verkoop van zijn Nederlandse consumententak. Het financiële concern heeft daar een adviseur voor in de arm genomen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Crédit Agricole zelf ontkent vooralsnog dat een verkoop ophanden is.

Volgens de ingewijden wordt momenteel onderzocht of er partijen geïnteresseerd zijn in een overname. Crédit Agricole biedt in Nederland consumentenkredieten aan onder de merken Interbank, Findio en Kredietdesk.

De markt voor consumentenkredieten ligt de laatste tijd onder een vergrootglas. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) nam eind november nog maatregelen tegen verstrekkers van consumentenleningen omdat zij zich niet aan de regels hielden. De AFM deelde toen twee boetes en zeven waarschuwingen uit en drong bij meerdere kredietverstrekkers aan op verbetering van de dienstverlening. Crédit Agricole zegde vorig jaar toe om meerdere klanten die te hoge rentes hadden betaald te compenseren.

Meerdere Europese banken slanken de laatste tijd hun productportfolio's af vanwege lage rentes en stijgende kosten, meldt Bloomberg. Banken richten zich vooral op consolidatie in de markten waar zij het sterkst zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Crédit Agricole
ING

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 maart 2020 17:07
    Steeds meer banken verkopen hun buitenlandse tak en waarom... omdat ze zonder geld zitten. Banken moeten al het geld bij elkaar schrapen om het hoofd boven water te houden. Het is daarom ook niet voor niets dat banken na 2008 nooit meer goed hersteld zijn en dat men geen vertrouwen in banken heeft.
    Er zullen meer en meer banken in de problemen gaan komen en omvallen. steeds meer lijken zullen uit die banken tevoorschijn gaan komen.
    Banken zitten tot over hun oren in slechte leningen en derivaten.
  2. [verwijderd] 3 maart 2020 18:10
    quote:

    Weert=No.1 schreef op 3 maart 2020 17:52:

    J"en comprends rien. La raison est que je ne sais rien et jamais su quelque chose. Credit Agricole est une merveilleuse banque pour etre achete par La Boerenleenbank.
    Si la banque de prêt de l'agriculteur est raisonnable, alors ils ne se brûlent pas les doigts sur cette banque
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 13,570
    -1,81% -0,250
  2. ING Groep 17:35
    14,704
    -2,29% -0,344

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links