Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen in Amerikaanse handen

Gepubliceerd op 3 maart 2020 09:00 | Views: 3.387 | Onderwerpen: Duitsland

Galapagos 09:43

180,10 -0,45 (-0,25%)

VENLO (AFN/BLOOMBERG) - De Nederlands-Duitse biotechnoloog Qiagen komt waarschijnlijk in Amerikaanse handen. De fabrikant van medische apparatuur Thermo Fisher Scientific wil voor 39 euro per aandeel het biotechnologiebedrijf overnemen. Het bestuur van Qiagen adviseert de aandeelhouders het bod van de Amerikanen te accepteren. De overname moet nog wel goedkeuring krijgen van de relevante toezichthouders.

Aan het biotechnologiebedrijf hangt volgens het overnamebod een prijskaartje van ruim 8 miljard euro. De aandeelhouders krijgen daarmee een premie van 23 procent ten opzichte van de slotkoers van Qiagen op maandag. Een voorwaarde van Thermo Fisher Scientific is dat aandeelhouders met minimaal drie kwart van de aandelen akkoord gaan met de deal.

Qiagen was vorig najaar met meerdere partijen in gesprek over een potentiële overname. Thermo Fisher Scientific dook toen ook al op. Het biotechnologiebedrijf, dat noteringen heeft aan de beurzen in Frankfurt en New York, denkt sneller te kunnen groeien dankzij een overname.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 67% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare