Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renteverlaging Australië om impact coronavirus

Renteverlaging Australië om impact coronavirus

SYDNEY/KUALA LUMPUR (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Australische centrale bank heeft de rente verlaagd om zo de negatieve economische impact van het nieuwe coronavirus te verzachten. Daarmee neemt de Reserve Bank of Australia (RBA) het voortouw onder centrale banken in de wereld met monetaire actie tegen de schadelijke effecten van het virus op de economie.

Het belangrijkste rentetarief gaat met een kwart procentpunt omlaag naar 0,50 procent, het laagste niveau ooit. De RBA gaf aan klaar te staan met meer rentestappen. In een verklaring zei centralebankgouverneur Philip Lowe dat het coronavirus een aanzienlijke impact heeft op de Australische economie en dat nog moeilijk is in te schatten wat de gevolgen op de langere termijn zullen zijn.

De centrale bank van Maleisië kondigde eveneens aan de rente te verlagen met het oog op het coronavirus. De rente gaat met een kwart procentpunt omlaag naar 2,50 procent. Volgens de Maleisische centrale bank heeft het virus vooral een negatief effect op het toerisme en de industrie in het land en zal de groei in het eerste kwartaal onder druk komen te staan.

Andere centrale banken zoals de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB), de Bank of England en de Bank of Japan hebben al aangegeven klaar te staan met maatregelen om de negatieve effecten van het coronavirus op de economie te temperen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links