Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Gemalto voldoet aan verwachtingen'

Gepubliceerd op 3 maart 2017 09:39 | Views: 2.091

AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto stond vrijdag met afstand bovenaan de AEX-index. Beleggers beloonden het bedrijf voor zijn jaarresultaten en een verhoging van het dividend. De hoofdindex kende verder weinig winnaars. Ook elders in Europa gingen de beurzen iets omlaag.

De AEX-index stond in het eerste handelsuur 0,2 procent lager op 502,94 punten. De MidKap speelde 0,4 procent kwijt tot 730,44 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 0,5 procent.

Gemalto won ruim 8 procent aan beurswaarde. De multinational wist afnemende opbrengsten op de markt voor mobiele telefonie vorig jaar te compenseren met groei op alle andere vlakken waar de digitaal beveiliger actief is. De beloning aan de aandeelhouders ging met 6 procent omhoog.

ASMI

Telecombedrijf KPN volgde met een plus van 1,5 procent en ook ING en Ahold stonden in het groen. Grootste dalers waren ArcelorMittal en Altice met minnen van meer dan 1 procent.

Midkapper ASMI zag zijn omzet en winst in het vierde kwartaal van 2016 flink zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf maakte verder bekend zijn aandeleninkoopprogramma op te hogen. Na een korte openingspiek zakte het aandeel tussentijds 0,7 procent.

ICT Group

De opbrengsten van ICT Group (plus 5,8 procent) dikten vorig jaar met een kwart aan. De automatiseerder profiteerde daarbij vooral van overnames. De omzet nam op eigen kracht met 8 procent toe. Metalenspecialist AMG schoot ruim 14 procent omhoog dankzij een langjarige order voor zijn Braziliaanse dochterbedrijf voor de levering van lithiumconcentraat.

Bij de kleinere fondsen weet producent van elektronische componenten Neways Electronics de aandacht op zich gericht nadat het de boeken opende. Het bedrijf rekent daarbij voor dit jaar op zowel een hogere omzet als bedrijfsresultaat. Het aandeel won 3,2 procent.

Europa

In Londen zakte beursuitbater London Stock Exchange (LSE) 1 procent na jaarcijfers. Een flinke opwaardering van het dividend kon beleggers niet bekoren. Advertentiebedrijf WPP kelderde, eveneens in Londen, bijna 6 procent nadat het met zwakke groeiverwachtingen was gekomen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,5 procent hoger op 52,89 dollar. Brent werd 0,7 procent duurder op 55,45 dollar per vat. De euro was met 1,0515 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare