Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Overnames stuwen omzet ICT

Gepubliceerd op 3 maart 2017 07:59 | Views: 1.760

ICT Group 13:04

8,26 +0,26 (+3,25%)

BARENDRECHT (AFN) - ICT Group heeft zijn omzet vorig jaar met een kwart zien groeien. De beursgenoteerde automatiseerder profiteerde daarbij vooral van overnames. De opbrengsten namen op eigen kracht met 8 procent toe.

ICT meldde vrijdag een omzet van 89,7 miljoen euro over 2016. Het bedrijfsresultaat kwam daarbij met 10,3 miljoen euro 44 procent hoger uit dan in 2015. De nettowinst steeg met ongeveer dezelfde marge naar 5 miljoen euro.

De automatiseerder kocht afgelopen jaar zijn Nederlandse branchegenoot Nozhup en de activiteiten op het gebied van watergerelateerde diensten van Dynniq. Daarmee ligt het bedrijf naar eigen zeggen op koers in de ambitie om een van de grootste spelers op het gebied van industriële technologie te worden in Nederland.

Bestuursvoorzitter Jos Blejie wees in een toelichting op de maatregelen die zijn genomen om de organisatie klantgerichter te maken. Die zorgden volgens hem mede voor de autonome groei van 8 procent. Volgens hem kan ICT in 2017 de in 2015 ingezette strategie verder uitbouwen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ICT Group 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

ICT Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare