Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis en Wetlands International gaan nauwer samenwerken

Gepubliceerd op 3 februari 2020 14:29 | Views: 1.884

Boskalis 17:35

16,38 -0,07 (-0,40%)

HAL Trust 17:35

111,80 +0,40 (+0,36%)

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis gaat zich samen met Wetlands International inzetten voor het versterken en herstellen van waterrijke en moerasachtige gebieden aan de kust. Niet alleen dragen deze wetlandgebieden bij aan de kustbescherming en ondersteunen ze de visserij, maar ze behoren volgens het beursgenoteerde bedrijf ook tot de grootste opslagplaatsen van CO2 ter wereld.

Over de samenwerkingsovereenkomst zijn geen financiële details naar buiten gebracht. De organisaties gaan zich in eerste instantie richten op het ontwikkelen van expertise en kennis op het gebied van zogeheten ‘blue carbon’ ecosystemen. Blue carbon verwijst hier naar de CO2 die wereldwijd wordt opgeslagen door kustecosystemen, met name mangrovebossen, zeegrasvelden en kwelders.

Wetlands International is een internationale organisatie die zich richt op het beschermen en herstellen van zogeheten wetlands. Voor Boskalis is de organisatie geen onbekende. Het Nederlandse baggerconcern werkt al een aantal jaar samen met Wetlands International in een consortium dat zich richt op het ontwikkelen van ‘Building with Nature’-principes ter ondersteuning van op natuurlijke processen gebaseerde waterkeringen, kustherstel, robuuste deltagebieden en duurzame havens. Bij deze principes wordt voorrang gegeven aan het gebruik van natuurlijke processen en materialen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 100% zegt kopen 5 stemmen
HAL Trust 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare