Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street in de ban van banen en banken

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag op de laatste handelsdag van de week met winst gesloten. De graadmeters werden gesteund door goede resultaten van financiële fondsen, die profiteerden van ingrepen van president Donald Trump in de bankensector. Ook een positiever dan gedacht banenrapport zorgde voor optimisme onder beleggers.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent hoger op 20.071,46 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2297,41 punten. De technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 5666,77 punten.

Trump zette een eerste stap om enkele door zijn voorganger Barack Obama vanwege de financiële crisis aangescherpte regels terug te draaien. Eerder op de dag profiteerden ook aandelen van Europese banken daar al van. In New York dikten onder meer de banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase tot 4,6 procent aan. Creditcardmaatschappij Visa steeg zelfs 4,6 procent, mede na presentatie van goed ontvangen kwartaalcijfers.

Werkgelegenheid

Uit het nieuwe banenrapport bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten vorige maand met 227.000 arbeidsplaatsen is toegenomen. Economen hadden in doorsnee op 180.000 nieuwe banen gerekend. Het cijfer over december bleef vrijwel onveranderd op 157.000 nieuwe banen.

Webwinkelgigant Amazon.com kreeg bij de overige bedrijven een tik. Het bedrijf verloor 3,5 procent na bekendmaking van een teleurstellende vooruitblik. Wel was de winst afgelopen kwartaal hoger dan gedacht. Aandelen van warenhuisketen Macy's werden 6,4 procent meer waard na berichten dat de Canadese branchegenoot Hudson's Bay werkt aan een overname.

De producent van actiecamera's en drones GoPro duikelde met 12,7 procent omlaag. De omzet van het bedrijf was afgelopen kwartaal lager dan gedacht en de verwachtingen voor het eerste kwartaal zijn veel slechter dan analisten hadden voorspeld. GoPro kreeg meerdere afwaarderingen aan de broek.

Euro

Ook Deckers Outdoor zette een forse stap terug. Het bedrijf achter onder meer de Ugg-laarzen publiceerde teleurstellende kwartaalresultaten en leverde ruim 16 procent in.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,6 procent naar 53,84 dollar. Brent werd 0,5 procent duurder op 56,82. De euro was 1,0779 dollar waard, tegen 1,0787 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 februari 2017 08:04
    zit net even dwdd fragment te kijken met de heer asscher.

    mijn intenties zijn overigens niet om de jaren 30 te bagatelliseren, maar poog een retrospectieve constatering te doen op basis van mijn kennis over die tijd. en antisemitisme was overal in de westerse wereld aan de orde van de dag. en ver daarvoor leefde dat ook.

    doet me denken aan wat volgens mij dawkins zei. wetenschap is de poezie van de natuur. literatuur is dat van het moraal.

    parallellen zijn er zeker. veel mensen denken, trump zit er maar hooguit 8 jaar. en het zou zo vaart niet lopen. conclusie na trump komt er een blijer persoon.

    dollar index in een maandje paar procenten omlaag btw.
  2. [verwijderd] 4 februari 2017 08:08
    zeg dit btw meer omdat sommige lijken te denken, dat antisemitisme een aangelegenheid was voor ingewijde boze weimar burgers.

    de verschillen zullen evenveel of meer zijn dan de overeenkomsten. kan allerlei oorzaken hebben, bijv. misschien is het een andere tijd. je kan in ieder geval oplettend zijn, dat bepaalde zaken niet onder een andere gedaante terugkomt.

    voor mij is het een hobby, net zoals op iex kijken.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links