Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldhave richt zich op eigen winkelcentra

Wereldhave richt zich op eigen winkelcentra

ROTTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Wereldhave richt zich vanaf dit jaar vooral op de optimale inzet van zijn huidige winkelcentra, in plaats van groei door aankopen. Dat maakte het in winkelvastgoed gespecialiseerde bedrijf vrijdag bekend, bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

Wereldhave heeft de afgelopen jaren een flinke transformatie ondergaan, waarbij afscheid werd genomen van bezittingen in onder meer de VS en Groot-Brittannië en winkelcentra werden gekocht in Frankrijk en Nederland. Dat proces is afgerond, waardoor de focus nu wordt gelegd op het optimaliseren van de portfolio.

De onderneming kondigde in dit verband vorige maand een reorganisatie aan, die 25 arbeidsplaatsen kost in de managementstructuur in Nederland. Omdat er aanzienlijk minder wijzigingen in de portfolio worden verwacht, neemt chief investment officer Riemer Smink afscheid. Hij wordt niet vervangen.

Winst

Wereldhave zag de winst per aandeel vorig jaar met 7 procent stijgen naar 3,45 euro. Voor dit jaar wordt een min of meer stabiel resultaat verwacht, van 3,40 tot 3,50 euro per aandeel. Daarbij wordt het resultaat gedrukt door circa 1,5 miljoen euro aan kosten voor de reorganisatie. Verder verwacht de onderneming in de eerste helft van dit jaar voor minstens 50 miljoen euro aan bezittingen van de hand te doen.

Vorig jaar wist Wereldhave 95,5 procent van zijn beschikbare ruimte te verhuren, waarmee de bezettingsgraad 1,7 procentpunt hoger lag dan in 2015. Daarbij werd het vooral drukker in de winkelcentra die in 2015 in Frankrijk en Nederland werden gekocht. De op jaarbasis vergelijkbare huuropbrengsten namen met 1 procent toe.

Weg naar boven

De Nederlandse detailhandel heeft de weg naar boven inmiddels gevonden, stelde de onderneming. De winkelverkopen liepen vorig jaar met 2 procent op, terwijl de bezetting van de Nederlandse winkelcentra van Wereldhave verbeterde tot 95,8 procent. Er waren nog altijd faillissementen, ter waarde van ongeveer 6 procent van de Nederlandse huurinkomsten, maar die werden goedgemaakt door nieuwe huurcontracten.

De nettowinst van Wereldhave steeg met 16 procent naar 120,8 miljoen euro. Het dividend over 2016 lag met 3,08 euro 2 procent hoger dan een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Chippers en Amerikaanse inflatie bezorgen de AEX een flinke kater
  2. 13 feb Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Wereldhave

14,100 19 apr
+0,020 +0,14%
Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links