Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin door grens van 34.000 dollar

Bitcoin door grens van 34.000 dollar

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De opmars van de bitcoin gaat onverminderd door. De waarde van de digitale munt steeg zondag tot meer dan 34.000 dollar, daags nadat één bitcoin voor het eerst meer dan 30.000 dollar waard was geworden.

Omstreeks 08.30 uur (Nederlandse tijd) was de bitcoin 34.696 dollar waard. Dat is 17 procent meer dan een etmaal geleden, zo meldt de site voor cryptokoersen Coinmarketcap. De ethereum, de op één na populairste munt die via blockchaintechnologie kan worden verhandeld, won bijna 8 procent aan waarde.

De waarde van de bitcoin steeg eind 2020 razendsnel. Een aantal gevestigde beleggers steekt geld in cryptomunten. Daardoor raken ze beetje bij beetje het imago van zeer speculatieve investering of speeltje voor techfans kwijt. Daarnaast wint het idee terrein dat cryptomunten waardevast blijven nu centrale banken massaal geld bijdrukken om de coronacrisis te bestrijden.

Witwassen

Digitale valuta's als de bitcoin worden ook met argusogen bekeken omdat ze veel gebruikt worden voor witwassen. Om dit tegen te gaan, is onder andere De Nederlandsche Bank vorig jaar begonnen met toezicht op bedrijven die cryptodiensten aanbieden.

Kenners houden er rekening mee dat de opmars van de bitcoin nog wel even aanhoudt. Tegelijkertijd is er voorzichtigheid geboden. Doordat nog maar relatief weinig beleggers in bitcoins handelen, liggen veel hevigere koersschommelingen op de loer dan bijvoorbeeld bij traditionele valuta's het geval is.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BTC/CHF
BTC/EUR
BTC/USD
EUR/USD

Gerelateerd

Reacties

80 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. InvestoPedia 3 januari 2021 10:17
    Poah ik heb iets te vroeg verkocht. Mag niet klagen, maar hoop dat het weer een dipje wordt. Cyclus was vorige keren 3300 +/- en +/- 5500 bodem. Theoretisch dus 7000-9000 volgende dip. Maar goed dat is altijd lekker praten op basis van de historie ;)

    Overigens denk ik dat door het deflatie karakter van Bitcoin het uiteindelijk alleen maar door zal stijgen op de langere termijn.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 januari 2021 10:30
    quote:

    Moker88 schreef op 3 januari 2021 10:19:

    Kun je op alle platformen uitcashen of alleen op werkdagen.......?
    7 dagen per week en 24 uur per dag.

    'Uitcashen' naar een gewone bankrekening kan alleen als je identiteit is vastgesteld, maar je kan altijd 'uitcashen' naar een neutrale munt zoals de DAI, de Thether of de USDC.
  3. [verwijderd] 3 januari 2021 10:31
    Banken en vermogensbeheerders zijn ingestapt of gaan instappen, ze pronken er openlijk mee.
    Betaalbedrijven faciliteren of gaan ook faciliteren, het gaat bijna officieel worden.

    Je hebt je rendement over 2021 al binnen terwijl er nog geen minuut handel is geweest en er dus ook geen enkel aandeel over de counter is gegaan, vermogensbeheerders gaan nu vastklikken en veiligstellen, hun enige probleem nu: negatieve rente op deposito.

    Het huidige monetaire stelsel gaat spoedig ten einde komen schat ik zo in, het sentiment is er, gewoon nu ook deze pijn nemen en 2021 kan een nieuw begin van alles worden....
  4. [verwijderd] 3 januari 2021 10:44
    De ECB met de negatieve rente heeft zijn eigen graf gegraven, waarde opslag in BTC kan de trend worden, ondanks de soms heftige volatiliteit.

    Er zijn nu opvallende bewegingen waarneembaar, de beurzen/geldmarkten zijn 3 dagen dicht maar de flow is er nu wel.

    Vanmiddag nog 40 zou zomaar kunnen!

    De horeca moet doorkomen met BTC betaalkastjes als alles weer open is(I-Zettle), compleet verschoond van Haagsche invloeden en ontmoedigingen.

    2021 gaat explosief worden, 2020 was slechts een opwarmer!
  5. forum rang 4 Ijsbeer 3 januari 2021 10:57
    quote:

    drooglegging schreef op 3 januari 2021 10:31:

    Banken en vermogensbeheerders zijn ingestapt of gaan instappen, ze pronken er openlijk mee.
    Betaalbedrijven faciliteren of gaan ook faciliteren, het gaat bijna officieel worden.

    Je hebt je rendement over 2021 al binnen terwijl er nog geen minuut handel is geweest en er dus ook geen enkel aandeel over de counter is gegaan, vermogensbeheerders gaan nu vastklikken en veiligstellen, hun enige probleem nu: negatieve rente op deposito.

    Het huidige monetaire stelsel gaat spoedig ten einde komen schat ik zo in, het sentiment is er, gewoon nu ook deze pijn nemen en 2021 kan een nieuw begin van alles worden....
    Kan wel naar 50.000 of hoger.
    Bank moet toestemming en transparant zijn en goed op je geld passen.
    Na al die woeker ellende wit wassen mag niet.

    Dan komt er wat op de markt niemand weet er het fijne van in het begin wie is de maker heeft die toestemming wat is het.//

    Er komt een moment dat de belastingen wereldwijd het niet meer pikken en dan komt er een probleem//

    Er moet een naam bij in de toekomst denk je dan??

    witwassen van veel geld het lijkt wel een opgezet plan om crimineel geld te lokken.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...
  6. [verwijderd] 3 januari 2021 11:05
    Het systeem is volstrekt abstract maar toch controleerbaar, Satahoshy was zijn tijd ver vooruit.

    Zowel de euro als dollar hebben last van ondermijning, de geloofwaardigheid en het vertrouwen lopen er keihard uit door al die bijprint toestanden.

    Dat zoiets als een BTC 20% stijgt in enkele dagen is ook inflatie, naar Europese begrippen gewoon hyperinflatie.

    Er komt juist geen naam bij., op een goudbaar staat toch ook niet "99,99% Ceveat"...louter aan toonder is de werking van het principe "geld"
  7. [verwijderd] 3 januari 2021 11:59
    Mooie percentages ook bij de kleinere luchtbellen.
    +1047% en +770%.
    Maar de mooiste vond ik -147%... moet je dan bijbetalen? :)

    Natuurlijk zijn de marketcaps van die zogenaamde coins zo klein dat ze zeer makkelijk manipuleerbaar zijn en daarom is wat er gebeurt met bitcoin tegelijkertijd zo knap en angstaanjagend.

    Er moet iets heel erg fout zijn en naar mijn mening is dit het beleid van de centrale banken die veel te veel printen en negatieve rente waardoor er voor elke luchtbel voldoende geld is om nog verder op te pompen want het moet ergens naartoe, zeker als je ook nog eens bestraft wordt als je niets doet.

    De inflow in bitcoin is gewoon zo groot dat de koers wel omhoog moet maar dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van de centrale banken en dus zal men wel gaan bekijken hoe in te grijpen maar ze kunnen ook meteen beter ingrijpen bij zichzelf want het centrale bank beleid is wederom belachelijk namelijk opnieuw het zelfde (rente verlagen en geld massaal bijprinten) alleen weer veel extremer dan vorige keer en nu zelfs met negatieve rentes.

    Je zou zeggen dat het ooit inflatie moet geven dat schijnbaar volgens hun rekenmethode ook niet terwijl mijn ziektekosten gemeentelijke lasten andere verzekeringen en ook de boodschappen toch echt gestegen zijn...

    Compleet belachelijke situatie niet alleen in de digitale coin markt maar ook de spagaten in de aandelenmarkt en de waarderingen van vooral de onderkant van de huizenmarkt.

    En dat goud relatief veel te weinig doet in deze gratis geld markt geeft al aan dat het allemaal hot en hype najagen is wat er gebeurt.

    Alles wordt maar overeind gehouden ipv een keer door de zure appel heen bijten maar dat zou voor de centrale banken betekenen dat ze toegeven dat hun beleid gefaald heeft en ik ben bang dat ze dat nooit uit zichzelf gaan doen.
80 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links