Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overleg VS over begroting en muur gestrand

Overleg VS over begroting en muur gestrand

WASHINGTON (AFN) - President Donald Trump en de leiders van de Democraten en Republikeinen in het Congres zijn er niet in geslaagd een akkoord te bereiken over de begroting. Heet hangijzer daarin is de financiering van de grensmuur bij Mexico. Trump vraagt om 5 miljard dollar voor de bouw van de muur en liet weten de Amerikaanse overheid ,,zolang als nodig" dicht te houden. ,,Het kan lang gaan duren, maar het kan ook snel voorbij zijn", zei hij.

De Democratische leider Nancy Pelosi neemt donderdag de voorzittershamer van het Huis van Afgevaardigden over, als de Democraten er de meerderheid krijgen. De partij had al laten weten dat ze dezelfde dag nog een wet in stemming willen brengen die een eind maakt aan de 'sluiting' zonder verdere financiering van de grensmuur. Het Witte Huis heeft dat plan al verworpen. Het is ook maar de vraag of het door de Senaat komt, waar de Republikeinen een meerderheid hebben.

Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, zei later woensdag dat de Senaat geen wetsvoorstellen van de Democraten om een eind te maken aan de 'shutdown' niet zal goedkeuren, als daar niet de 5 miljard voor de muur in zijn opgenomen. ,,De Senaat zal zijn tijd niet verspillen aan een wet van de Democraten die niet door deze kamer zal worden aangenomen en die de president toch niet zal tekenen", zei McConnell.

Trump heeft de partijen uitgenodigd om vrijdag verder te praten. De Amerikaanse overheid zit sinds 22 december gedeeltelijk op slot. In een tweet zei de president dat hij bereid is met de Democraten samen te werken aan een wet ,,die de grenzen beveiligd en de agenten en medewerkers ondersteunt".

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 januari 2019 11:15
    Voor de democraten is het alleen maar belangrijk om Trump te dwarsbomen, al zou heel Amerika naar zijn grootje gaan.
    Met zulke figuren moet Trump nu een land regeren. Onder Obama was de muur allang goedgekeurd, maar nu komen er allemaal bezwaren,
    Hetzelfde geldt voor de boycot van 7 moslimlanden, Obama had het al gezegd, nu Trump het doet gaan ze zeuren
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links