Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goede dag op beurs voor Altice en Galapagos

AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice en biotechbedrijf Galapagos waren woensdag de grote winnaars op de beurs in Amsterdam. Beleggers waren überhaupt tamelijk goedgemutst, geholpen door de sterke start van het nieuwe beursjaar op Wall Street. De toonaangevende beursgraadmeters in Europa eindigden allemaal in de plus.

De AEX-index op het Damrak sloot 0,8 procent hoger op 549,34 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 847,73 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent.

Altice ging duidelijk aan kop bij de hoofdfondsen in Amsterdam, met een winst van 7,7 procent. Het Franse mediabedrijf M6 heeft een deal gesloten met Altice over de uitzendrechten van zijn zenders. Door schuldenproblemen ging het aandeel Altice vorig jaar nog flink omlaag en de koers van het bedrijf is nu nog steeds erg volatiel.

Galapagos

Galapagos dikte 3,5 procent aan na een update van zijn portfolio op het gebied van taaislijmziekte. De onderneming liet daarbij weten een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar te ontvangen van samenwerkingspartner AbbVie.

Ook Randstad was in trek, na een adviesverhoging door Credit Suisse. De uitzender won 2,2 procent. AkzoNobel kreeg er verder 1,3 procent bij. Renier Vree wordt de nieuwe financieel directeur voor de divisie Specialty Chemicals. Akzo maakte eerder al bekend dat het die divisie wil afsplitsen. Volgens de verfreus ligt het bedrijf op koers om dat proces in april dit jaar af te ronden.

Dollar

In de MidKap verloor groothandelsbedrijf Sligro 0,6 procent na publicatie van de omzetcijfers. Het bedrijf moest het wederom vooral hebben van zijn groothandelstak. Bij de al langer kwakkelende supmarktdochter Emté liepen de verkopen over heel 2017 slechts een fractie op.

Buiten Nederland trok een update van Next veel belangstelling. De Britse kledingverkoper schroefde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar op dankzij sterker dan verwachte kerstverkopen en het aandeel ging 6,7 procent omhoog.

Door de onrust in Iran zaten de olieprijzen in de lift. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder op 61,44 dollar. Brentolie klom 1,5 procent in prijs, tot 67,57 dollar per vat. De euro was verder 1,2026 dollar waard, tegen 1,2057 dollar een dag eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. 26 feb Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2018 00:07
    Vergeet de parel TomTom niet te belichten!
    Zwaar oversold, geweldige toekomst mogelijkheden!!

    BlackBerry gaat samen met de Chinese zoekmachine Baidu werken aan zelfrijdende auto's. De voormalig smartphonemaker gaat het besturingssysteem leveren voor Apollo, Baidu's software voor zelfrijdende auto's.

    Het is de bedoeling dat dit besturingssysteem de basis voor de Apollo-software vormt, schrijft BlackBerry in een persbericht.
    Baidu wil ook zijn gerelateerde software laten samenwerken met met QNX, de dashboardsoftware van BlackBerry. Het gaat onder meer om Baidu's routekaarten en zijn slimme spraakassistent DuerOS.
    Baidu kondigde vorig jaar aan onder de naam Apollo aan software voor zelfrijdende auto's te ontwikkelen. De Chinese zoekgigant werkt daarvoor onder meer samen met TomTom.

    In totaal werkt Baidu samen met zeventig bedrijven, waaronder enkele autofabrikanten en techbedrijven, zoals Microsoft.
    Door van Apollo een openbaar platform te maken, wil Baidu de ontwikkeling van zelfrijdende auto's versnellen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

27,120 24 apr
-0,440 -1,60%
Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links