Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ford sluit december af met verkoopplus in VS

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Ford heeft zijn verkopen in de Verenigde Staten in december tegen de verwachting in toch wat kunnen opvoeren. Dat blijkt uit cijfers die de grote Amerikaanse autofabrikant naar buiten heeft gebracht.

Voor de grote autoverkopers in de VS was 2017 een erg moeilijk jaar. Analisten rekenden er daarom op dat de verkopen in de laatste maand wederom lager zouden uitkomen dan een jaar eerder. Ford wist echter 1,3 procent meer lichte voertuigen van de hand te doen dan in december 2016. Er rolden bijna 241.000 Fords de showrooms uit.

Rivaal General Motors (GM), de grootste speler op de Amerikaanse markt, zag zijn verkopen wel teruglopen. Met bijna 309.000 verkochte exemplaren deed GM het toch beter dan verwacht. Het bedrijf noteerden een min van 3,3 procent waar analisten een daling van 7,3 procent hadden voorzien.

Honda en Nissan

Het Italiaans-Amerikaanse Fiat Chrysler verkocht, zoals verwacht, 11 procent minder auto's. De teller bleef in december steken op iets minder dan 172.000 verkochte wagens. Ook het Japanse Toyota presteerde met bijna 223.000 verkochte exemplaren min of meer in lijn met de voor het bedrijf verwachte daling, van ruim 8 procent.

De op de Amerikaanse markt kleinere spelers Honda en Nissan wisten eveneens minder auto's te slijten. Ze deden het minnen van 7 en 9,5 procent zelfs een stuk slechter dan analisten hadden verwacht. Het Duitse Volkswagen verkocht in de VS ruim 5 procent minder auto's, met een maandtotaal van ruim 57.000 stuks. Dat was wel weer beter dan wat kenners hadden voorspeld.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 feb Ford overtreft verwachtingen
  2. 17 jan Aandelen autofabrikanten lager na prijsverlagingen Tesla

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ford Motor Company

12,060 18 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links