Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street verder omhoog

Gepubliceerd op 3 jan 2018 om 15:43 | Views: 1.281

NY-DJ-Industrial Avg 19 okt

25.444,34 +64,89 (+0,26%)

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn woensdag licht hoger geopend, waarmee werd voortgeborduurd op de koerswinsten van een dag eerder. De brede S&P 500 en de techbeurs Nasdaq eindigden dinsdag op nieuwe recordstanden. Er wordt vooral uitgekeken naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die later op de dag uitkomen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 24.840 punten. De S&P won ook 0,1 procent, tot 2699 punten, en de Nasdaq steeg 0,2 procent tot 7023 punten.

Beleggers hopen in de notulen aanwijzingen te vinden voor het rentebeleid van de Fed in 2018. In december verhoogde de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente. Voor dit jaar voorziet de Fed drie rentestappen. De markt denkt dat in maart de rente opnieuw opgeschroefd zal worden.

Verlies

Daarnaast meldt onderzoeksbureau ISM cijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie en er komen gegevens over de bouwuitgaven. Ook worden de Amerikaanse autoverkopen naar buiten gebracht. Vrijdag staat het belangrijke Amerikaanse banenrapport op de rol.

Aan het bedrijvenfront was er belangstelling voor de energiebedrijven Dominion Energy en Scana. Zij kondigden aan te fuseren in een deal ter waarde van 7,9 miljard dollar, exclusief schuld. Het aandeel Scana sprong 24 procent omhoog. Dominion verloor dik 3 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links