Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Galapagos stijgt op groen Damrak

Gepubliceerd op 3 jan 2018 om 09:15 | Views: 3.332 | Onderwerpen: biotechnologie

AEX 14:15

526,09 +2,22 (+0,42%)

Galapagos 14:00

92,48 +0,88 (+0,96%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag over een breed front vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen stonden in het groen na de sterke start van het nieuwe beursjaar op Wall Street. Beleggers kijken onder meer uit naar een groeicijfer van de Amerikaanse industrie en de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de plus op 546,17 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 845,11 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,5 procent. Londen daalde 0,1 procent.

Galapagos was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van 3 procent na een update van zijn portfolio op het gebied van taaislijmziekte. Het biotechnologiebedrijf liet daarbij weten een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar te ontvangen van samenwerkingspartner AbbVie.

Randstad

Uitzender Randstad klom 2,6 procent na een adviesverhoging door Credit Suisse. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco sloot de rij met een min van 0,7 procent.

AkzoNobel kreeg er 0,9 procent bij. Renier Vree wordt de nieuwe financieel directeur voor de divisie Specialty Chemicals. Vree komt over van ingenieursbureau Arcadis. Akzo maakte eerder al bekend dat het de divisie voor speciale chemie wil afsplitsen. Volgens de verfreus ligt het bedrijf op koers om dat proces in april dit jaar af te ronden.

DSM

DSM won 1 procent. Topman Feike Sijbesma liet in het Financieele Dagblad weten weer naar overnames te kijken. Het speciaalchemiebedrijf heeft veel geld in kas, onder meer door de verkoop van een belang in farmaciebedrijf Patheon voor 2 miljard euro.

In de MidKap zakte Sligro 0,6 procent na publicatie van de omzetcijfers. Het groothandels- en supermarktconcern wist de omzet in 2017 met 5,6 procent op te voeren. Refresco verloor 0,3 procent. De sap- en frisdrankproducent mag van de Britse mededingingswaakhond niet zonder meer de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott overnemen.

Next

In Londen klom Next 8,5 procent. De Britse kledingverkoper schroefde zijn winstverwachting voor het gehele boekjaar op dankzij sterker dan verwachte kerstverkopen.

De euro was 1,2038 dollar waard, tegen 1,2057 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie duurder op 60,39 dollar. Brentolie daalde 0,1 procent in prijs en werd verhandeld voor 66,54 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen
Galapagos 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links