Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sligro blijft groeien dankzij groothandels

Gepubliceerd op 3 jan 2018 om 08:00 | Views: 3.839

Sligro 17:35

26,40 +0,15 (+0,57%)

VEGHEL (AFN) - Groothandels- en supermarktconcern Sligro heeft de omzet in 2017 met 5,6 procent weten op te voeren, tot een kleine 3 miljard euro. Het bedrijf moest het wederom vooral hebben van zijn groothandelstak, hoewel tegen het einde van het jaar ook supermarktdochter Emté een verbetering liet zien.

De opbrengsten bij de groothandels van Sligro namen afgelopen jaar met 7,8 procent toe tot ruim 2,1 miljard euro. Dat was deels te danken aan overnames en aan de samenwerkingsovereenkomst die het bedrijf onlangs sloot met Heineken over de distributie van bier en cider voor de Nederlandse horeca. Op eigen kracht werd een groei gerealiseerd van 3 procent.

Bij het al langer kwakkelende Emté liepen de verkopen over heel 2017 slechts een fractie op tot 828 miljoen euro. Wel was in het laatste kwartaal sprake van een eindspurt. De vergelijkbare omzet steeg in die periode, waar ook de feestdagen in december onder vallen, met 1,9 procent. Daarmee verloor het bedrijf wel opnieuw marktaandeel.

Emté

Sligro bracht afgelopen jaar de strategische opties voor Emté in kaart. Het bedrijf moest daarna erkennen dat de supermarktketen de schaalgrootte mist die nodig is om in een markt met moordende concurrentie het hoofd boven water te blijven houden. Daarom praat Sligro sinds de zomer met partijen die geïnteresseerd zijn in samenwerking.

Een volledige verkoop van Emté ziet Sligro niet zitten, hoewel branchegenoten als Jumbo en Coop daar wel oren naar zouden hebben. De combinatie van groot- en detailhandel leidt volgens het bedrijf evenwel tot aanzienlijke kostenvoordelen. Bovendien levert het de groothandelsdivisie waardevolle inzichten op in de markt waarin zij opereert.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sligro 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord