Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine uitslagen op Wall Street

Gepubliceerd op 2 december 2020 19:25 | Views: 1.417

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag kleine uitslagen noteren, na de recordstanden van een dag eerder. Farmaceut Pfizer en de op Wall Street genoteerde Duitse biotechnoloog BioNTech staan in de belangstelling na het nieuws dat de Britse overheid hun coronavaccin heeft goedgekeurd en snel gaat gebruiken. Verder pleitte Fed-preses Jerome Powell in de Amerikaans Congres andermaal voor extra steunmaatregelen om de VS door de crisis te loodsen

De leidende Dow-Jonesindex stond tegen 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent lager op 29.795 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 3665 punten en technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent tot 12.343 punten.

Het aandeel Pfizer won 3,6 procent en ook BioNTech (plus 6,5 procent) stond op winst. Farmaceut Moderna (plus 4 procent) liftte mee met het positieve sentiment rond vaccins. Dat bedrijf vroeg maandag goedkeuring aan voor zijn coronavaccin in de EU en de VS. Branchegenoot Merck maakte wel bekend zijn belang in het bedrijf te hebben verkocht.

Softwareconcern Salesforce kondigde aan Slack over te nemen. Chatdienst Slack is vooral onder zakelijke gebruikers populair. De twee bedrijven zijn een overnamebod in contanten en aandelen overeengekomen dat neerkomt op 27,7 miljard dollar. Salesforce verloor bijna 9 procent, Slack zakte 2,5 procent.

Mogelijk overname Amazon

Amazon stond een fractie hoger. De webwinkelreus zou naar verluidt in de markt zijn voor podcastmaker Wondery. Met de overname zou Amazon zijn aanwezigheid in de audiosector willen uitbreiden. Streamingdienst Spotify won op zijn beurt dik 11 procent aan beurswaarde. Het bedrijf wist veel mensen naar zijn platforms te lokken en een socialmediahype te creëren met de bundeling van de favoriete songs en artiesten van gebruikers dit jaar.

Uit gegevens van loonstrookverwerker ADP bleek verder dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven in november beduidend minder sterk is gegroeid dan een maand eerder, onder druk van het stijgende aantal coronabesmettingen en nieuwe lockdowns. De cijfers van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de overheid vrijdag publiceert.

Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 45,38 dollar, mede door bemoedigende berichten over verdere productiebeperkingen door landen die zijn aangesloten bij oliekartel OPEC en diens bondgenoten als Rusland. Brentolie kostte daarop 1,2 procent meer op 48,04 dollar per vat.

De euro was 1,2094 dollar waard, tegenover 1,2036 dollar een dag eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare