Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TUI akkoord over 1,8 miljard euro aan nieuwe coronasteun

Gepubliceerd op 2 december 2020 17:22 | Views: 2.448

Air France-KLM 14:21

4,89 -0,19 (-3,82%)

BERLIJN (AFN) - Reisconcern TUI heeft een akkoord gesloten met de Duitse staat en aandeelhouders over 1,8 miljard euro aan extra coronasteun. Die financiële injectie is nodig nu door de coronacrisis een groot deel van alle inkomsten is weggevallen voor de Duitse touroperator.

Een speciaal coronasteunfonds van Duitse overheid schiet TUI te hulp met 700 miljoen euro aan kapitaal. Een deel van die investering kan worden omgezet in aandelen. Dat belang kan oplopen tot maximaal 25 procent plus één aandeel. Het gaat om een zogeheten "stille deelneming" waarbij de aandeelhouder geen noemenswaardige invloed krijgt op het beleid van het bedrijf.

De overheid komt TUI ook nog tegemoet met een kredietfaciliteit van 200 miljoen euro en een garantie op 400 miljoen euro aan noodleningen. Daarnaast wil het bedrijf 500 miljoen euro ophalen bij bestaande aandeelhouders met een emissie van nieuwe stukken.

TUI belegt in januari een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarbij gestemd moet worden over de plannen. De grootste aandeelhouder van het concern, Unifirm met een belang van bijna 25 procent, heeft al ingestemd met de aandelenemissie.

Het reisconcern is door de coronacrisis hard geraakt. Het Duits-Britse vakantiebedrijf exploiteert onder andere hotels, voert vluchten uit en verkoopt pakketreizen. Bijna al die inkomstenbronnen vielen weg door reisbeperkingen die sinds de wereldwijde virusuitbraak gelden. Een tweede golf van besmettingen in Europa heeft de vooruitzichten verder verslechterd.

TUI kreeg wegens de crisis al 3 miljard euro aan steun van de Duitse overheid. Het ging daarbij om noodkredieten. Het afgelopen voorjaar kondigde TUI aan circa 8000 banen te schrappen. Het bedrijf is ook in Nederland actief met ongeveer 2800 medewerkers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 80% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. Cloverleaf 3 december 2020 08:44
  Toch wel verstandig om KLM overeind te houden anders komt TUI de vluchtjes voor Johnny en Anita met te veel centjes/zwartgeld naar Curacao doen.
  Ook wel fijn dat dankzij alle injecties sommige Nederlanders hun luxe reisjes kunnen blijven voortzetten.
  Je zou maar de mazzel hebben dat Corona niet je business treft (it, commerciële teststraat, ambtenaren boven de B-norm, financiële dienstverlening,makelaar, aannemers, webshops, maatschappen van hoog opgeleid personeel,etc)
  Als KLM failliet moet (opinie van enkelen die tuurlijk niet tot bovenstaande populatie horen) zijn die reisjes zonder steun even niet voor handen.
  Misschien toch wel prettig als KLM er nog a.s. zomer (en daarna)is.
  Maar nu eerst even lekker skiën en de quarantaine regels aan de laars lappen (helaas de NL instelling )
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare