Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Werkloosheid eurozone daalde in oktober

Gepubliceerd op 2 december 2020 11:39 | Views: 1.115 | Onderwerpen: Europa, werkloosheid

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in oktober onverwacht gedaald. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat kwam de werkloosheid uit op 8,4 procent tegen een bijgestelde 8,5 procent in september. Dat percentage kwam overeen met wat economen in doorsnee hadden verwacht, al gingen die nog uit van een stijging. Eerder werd voor september namelijk een werkloosheid van 8,3 procent genoemd.

De werkloosheid in het eurogebied steeg sinds maart. Oktober is de eerste maand sinds het begin van de coronacrisis waarin de werkloosheid weer afneemt.

In totaal zaten 13,8 miljoen mensen in het eurogebied zonder baan, becijferde Eurostat. Voor de hele Europese Unie ligt het werkloosheidspercentage op 7,6 procent. Dat komt neer op ruim 16,2 miljoen werklozen.

Verder waren er in de eurozone een kleine 2,6 miljoen jongeren die geen werk hadden, wat neerkomt op een jeugdwerkloosheidspercentage van 18 procent. Dat was een maand eerder nog 17,9 procent.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare