Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Apple aangeklaagd in Europa om vertragen iPhones

Gepubliceerd op 2 december 2020 08:41 | Views: 5.854 | Onderwerpen: Europa

Apple 22 jan

139,07 +2,20 (+1,61%)

APPLE INC. 22 jan

113,68 +1,62 (+1,45%)

CUPERTINO (AFN) - De consumentenbelangenorganisatie Euroconsumers klaagt Apple aan voor ongeveer 180 miljoen euro in vier Europese landen. Apple zou opzettelijk de prestaties van de batterijen van oudere modellen iPhones hebben vertraagd door middel van software-updates. Dit om gebruikers te verleiden nieuwe iPhones te kopen.

Eerder werd het bedrijf om dezelfde reden aangeklaagd door tientallen Amerikaanse staten, en liep er een zogeheten class action zaak die door iPhone-gebruikers was aangespannen. In die zaken stemde Apple in met een schikking van respectievelijk 113 miljoen dollar en maximaal 500 miljoen dollar.

"Apple heeft updates gepusht, wetende dat het telefoons zou vertragen", zegt Els Bruggeman, hoofd beleid en handhaving bij Euroconsumers, tegen de Financial Times. "Europese consumenten willen behandeld worden met hetzelfde respect dat consumenten in de Verenigde Staten kregen".

Afgelopen zomer stuurde Euroconsumers al brieven naar Apple, met het verzoek te stoppen met de geplande veroudering en Europese consumenten te compenseren. Apple noemde de aantijgingen "feitelijk en juridisch onjuist". In de Financial Times voegde het bedrijf eraan toe: "Ons doel is altijd geweest om producten te maken waar onze klanten dol op zijn. Ervoor zorgen dat iPhones zo lang mogelijk meegaan, is daar een belangrijk onderdeel van."

Groepen die bij de Europese belangengroep zijn aangesloten, dienen woensdag class action-rechtszaken aan in België en Spanje. In Italië en Portugal zijn de komende weken rechtszaken gepland. De aanklachten gaan over meer dan 3 miljoen iPhones die verkocht werden in de vier landen tussen 2014 en 2020. Euroconsumers vraagt gemiddeld een vergoeding van 60 euro per telefoon.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
APPLE INC. 50% zegt kopen 10 stemmen
Apple 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Shortputty 2 december 2020 09:39
    Het is helaas gewoon waar. Een iPhone 4S werd vanaf aankoop totaan de laatste update zeker 80% langzamer tot op het punt waar je hem gewoon in de prullenbak wilt gooien. Zelfs met een factory reset zonder enige app is het zo baggerlangzaam triest gewoon, allemaal onder het mom van veiligheid.
    Als voor iedere €60 schadevergoeding een aankoop van een nieuw toestel à €700 ~ €1000 staat dan gaan ze dit beleid natuurlijk nooit aanpassen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare