Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amerikaanse heffingen tegen EU definitief

Gepubliceerd op 2 december 2019 22:20 | Views: 7.649 | Onderwerpen: Europa

GENÈVE (AFN) - De Verenigde Staten mogen definitief importheffingen instellen op Europese goederen. Dat heeft Wereldhandelsorganisatie WTO bepaalt. Vier Europese landen pasten gunstige leningen voor vliegtuigbouwer Airbus niet voldoende aan om dat te voorkomen.

De WTO had in oktober al bepaald dat de VS heffingen mochten instellen op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen. Die straf werd de EU opgelegd vanwege gunstige leningen die Airbus kreeg van Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk voor de ontwikkeling van de toestellen A380 en A350.

Vliegtuigmaker Airbus vindt dat de VS de heffingen zouden moeten verlagen tot 5,5 miljard, omdat de A380 niet meer wordt verkocht. Airbus bouwt het toestel nog wel om de huidige bestellingen te kunnen afleveren.

De ruzie tussen de VS en de EU over subsidies voor vliegtuigbouwers loopt al meer dan tien jaar. Begin volgend jaar doet de WTO uitspraak in een door de EU aangespannen zaak over Amerikaanse staatssteun voor Airbus-rivaal Boeing.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 De Rijdende Rechter 2 december 2019 22:24
  President Trump moet van de rechter 2 miljoen dollar betalen aan een reeks goede doelen, omdat hij geld van zijn eigen liefdadigheidsstichting heeft gebruikt voor zijn politieke campagne in 2016. Dat heeft een rechter in New York bepaald.

  De Donald J. Trump Foundation hief zich in 2018 al op, na een schikking met de openbaar aanklagers. Zij hadden gezegd dat de stichting "niet meer was dan een chequeboek" voor Trumps belangen en die van zijn kinderen. Geld dat geworven was voor Amerikaanse oorlogsveteranen werd ook gebruikt voor zijn verkiezingscampagne.

 2. forum rang 7 Kaspersky 2 december 2019 23:22
  Kaas, wijn en olijven zullen extra belast worden. Geen goed nieuws voor de Nederlandse kaasproducenten.

  "Cheese, wine, olives and many other European goods are now subject to fresh US tariffs in a row over EU subsidies to Airbus. As Brussels threatens retaliation, Germany urges progress in talks for a US-EU trade deal."
  www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/us...
 3. forum rang 6 Go Go Go ! 2 december 2019 23:39
  quote:

  Kaspersky schreef op 2 december 2019 23:22:


  Kaas, wijn en olijven zullen extra belast worden. Geen goed nieuws voor de Nederlandse kaasproducenten.

  "Cheese, wine, olives and many other European goods are now subject to fresh US tariffs in a row over EU subsidies to Airbus. As Brussels threatens retaliation, Germany urges progress in talks for a US-EU trade deal."
  www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/us...  Nederlandse kaasexport bedraagt ongeveer 3.500 miljoen euro, waarvan 80 miljoen naar de VS gaat. Dus of dat echt raakt ?

  Gewoon niet meer leveren aan de Amerikanen (laat ze maar aan de kaasvervangers gaan ... iets van Cheese Beyond :-) ) en de Chinezen vriendelijk vragen of ze die extra kruimels willen afnemen :-))

 4. forum rang 8 ff_relativeren 3 december 2019 01:23
  Het hele dossier over Airbus en Boeing, en wel of geen staatssteun,
  is niet het hoofd-onderwerp. Het dossier wordt gebruikt om meer politieke druk uit te oefenen in de sluimerende handelsoorlog tussen de USA en de EU.

  Verwijzingen daarnaar vind je terug in krantenartikelen uit de oktobermaand.
  Hierbij een voorbeeld :


  "Door de tarieven zo snel aan te kondigen, draaien de VS nu de duimschroeven aan, om een gunstige onderhandelingspositie te krijgen bij gesprekken over een handelsakkoord met de EU. Heffingen zullen beide partijen pijn doen, maar de VS rekenen erop dat die Europa harder treffen."

  bron : www.nrc.nl/nieuws/2019/10/02/vs-mogen... .
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare