Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Easyjet weer op weg naar FTSE 100

Gepubliceerd op 2 dec 2019 om 21:31 | Views: 834 | Onderwerpen: luchtvaart

easyJet 10 dec

1.334,00 -29,00 (-2,13%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet keert waarschijnlijk na een halfjaar weer terug in de FTSE 100, de belangrijkste Britse beursgraadmeter. FTSE Russel, de samensteller van de index voor de Londense beurs, maakte dat maandag bekend. Verzekeraar Hiscox degradeert na een jaar uit de hoofdindex en komt in de FTSE 250 terecht.

EasyJet had een moeilijk eerste halfjaar toen het bedrijf met een voorzichtige vooruitblik kwam. Ook had de prijsvechter, net als concurrenten, last van weinig vraag naar vliegreizen vanwege brexitonzekerheid. Door de koersdaling die volgde degradeerde het bedrijf naar de FTSE 250. De laatste maanden herstelde easyJet zich weer. Het bedrijf profiteerde van stakingen bij concurrenten als British Airways en Ryanair.

Het is overigens nog niet helemaal zeker welke bedrijven promoveren en degraderen. De herindeling van de graadmeters wordt officieel vastgesteld aan het einde van de handelsdag dinsdag. Woensdag volgt de definitieve bekendmaking.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
easyJet

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

easyJet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links