Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine koersbewegingen op Wall Street

Gepubliceerd op 2 december 2019 15:38 | Views: 1.345

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag, op de eerste handelsdag van de maand december, dicht bij huis gebleven. De handel krijgt daarbij steun van meevallende cijfers over de Chinese industrie. Verder blijft de aandacht van beleggers op Wall Street uitgaan naar de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 28.074 punten. De brede S&P 500 stond een fractie lager op 3140 punten en technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8653 punten.

Aan het handelsfront maakte president Donald Trump bekend dat er met onmiddellijke ingang weer importheffingen worden opgelegd op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië. Trump beticht die landen van het laten afzwakken van hun munteenheden, wat slecht is voor Amerikaanse boeren. Ook haalde Trump opnieuw uit naar de Federal Reserve die volgens hem de rente verder moet verlagen.

Black Friday

Staalbedrijven in New York staan in het groen door de nieuwe heffingen tegen de Zuid-Amerikaanse landen. Het gaat bijvoorbeeld om AK Steel, U.S. Steel en Steel Dynamics, met plussen tot 2,2 procent.

Detailhandelsbedrijven op Wall Street zoals Walmart, Target en Amazon staan eveneens in de belangstelling. Amerikaanse consumenten hebben dit jaar meer online gekocht dan ooit op de belangrijke koopjesdag Black Friday. Ook voor Cyber Monday, de maandag na Thanksgiving Day als consumenten op zoek gaan naar online koopjes, wordt een record verwacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare