Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nissan-baas overdenkt alliantie met Renault

Gepubliceerd op 2 dec 2019 om 11:18 | Views: 1.538

Renault 06 dec

41,82 +0,28 (+0,67%)

YOKOHAMA (AFN/BLOOMBERG) - De samenwerking tussen automakers Nissan, Renault en Mitsubishi moet voor alle partijen voordelig uitpakken. Volgens de nieuwe Nissan-baas Makoto Uchida is het zaak dat afspraken opnieuw moeten worden bekeken.

De samenwerking tussen de automakers kwam onder druk te staan na het schandaal rond Carlos Ghosn, die de leiding had over zowel Nissan, Renault alsook de alliantie met Mitsubishi. Hij werd een jaar geleden in Japan gearresteerd op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Zijn ondergang bracht onder meer slecht bestuur bij Nissan aan het licht en wakkerde de spanningen tussen de automakers aan.

Volgens Uchida die maandag voor het eerst als Nissan-topman de pers te woord stond, is het zaak om te bezien wat wel en wat niet iets oplevert voor de alliantie. Hem rest de zware taak om de bedrijfsvoering Nissan op orde te krijgen en snel stappen te zetten met elektrificatie en autonoom rijden om de concurrentie het hoofd te bieden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Renault 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Renault

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links