Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'DSM kiest voor continuïteit'

Gepubliceerd op 2 december 2019 09:27 | Views: 2.881

DSM 03 apr

104,30 +2,40 (+2,36%)

AMSTERDAM (AFN) - DSM kiest met de benoeming van bestuurders Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze als opvolgers voor de vertrekkende topman Feike Sijbesma op enige manier voor continuïteit. Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie. Voor ING kwam de aankondiging van Sijbesma niet geheel als een verrassing.

Sijbesma verlaat DSM en legt op 15 februari zijn taak als bestuursvoorzitter neer, na bijna 13 jaar aan het roer te hebben gestaan van het speciaalchemieconcern. Hij zat 20 jaar in het bestuur van DSM en is al 32 jaar in dienst van de onderneming. Sijbesma blijft nog tot mei volgend jaar betrokken bij het bedrijf om de overgang soepel te laten verlopen.

Matchett is momenteel de financieel directeur van de onderneming. De Vreeze is als operationeel directeur aan DSM verbonden. Het gedeelde leiderschap zullen zij met hun huidige rollen combineren. De analisten van KBC wijzen er daarbij op dat deze constructie volgens de commissarissen van DSM de juiste beslissing is, na grondig onderzoek.

Schulden

ING wijst er op dat gedeeld leiderschap geen gemeengoed is. Studie van ResearchGate wijst volgens ING uit dat bedrijven die de rol van CEO willen splitsen doorgaans minder schulden hebben en minder institutionele beleggers aan boord hebben. Ook zijn deze bedrijven minder geld kwijt aan adviseurs en doorgaans actiever met het doen van overnames. In de markten wordt doorgaans positief gereageerd op een dergelijke aanstelling.

KBC hanteert een hold-advies op DSM en een koersdoel van 115 euro. ING blijft bij zijn koopadvies met een koersdoel van 121,45 euro. Het aandeel stond maandag omstreeks 10.00 uur 1 procent hoger op 117,45 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare