Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Koers PostNL onderuit na handelsbericht

Gepubliceerd op 2 november 2020 09:54 | Views: 15.078

PostNL 25 jan

3,44 +0,04 (+1,06%)

AMSTERDAM (AFN) - PostNL wist wat betreft het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal de handen niet op elkaar te krijgen. Ook de vrije kasstroom in de meetperiode was slechter dan verwacht, aldus kenners van Jefferies in een reactie op het cijferbericht van de post- en pakketbezorger. De koers van PostNL kreeg op de beurs een flinke tik.

Nadat PostNL in oktober al met een handelsupdate en een verhoging van de financiële verwachtingen naar buiten was gekomen, vielen de definitieve cijfers volgens de marktvorsers tegen. Zij wijzen er daarbij op dat de onzekerheid over het vierde kwartaal toeneemt, gezien de verslechtering van de coronapandemie. Jefferies hanteert een hold-advies op PostNL.

KBC sprak echter van een sterk derde kwartaal, gestuwd door de pakketdivisie. En ook kenners van ING noemden de resultaten beter dan voorzien. KBC hanteert een koopadvies op PostNL en verhoogt het koersdoel naar 3,40 euro. ING heeft een richtprijs van 3,60 euro en raadt ook aan de effecten te kopen.

Het aandeel PostNL stond maandag omstreeks 09.40 uur 8,3 procent lager op 2,61 euro. Dat is het laagste niveau sinds begin mei.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 74% zegt kopen 69 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 tmaster 2 november 2020 10:01
  Zij wijzen er daarbij op dat de onzekerheid over het vierde kwartaal toeneemt, gezien de verslechtering van de coronapandemie. Jefferies hanteert een hold-advies op PostNL.

  En dat noemt men 'kenners"???? Juist als iedereen binnen moet blijven zitten wordt er weer meer online besteld en dus krijg je meer pakjes te verwerken..
 2. Dangr 2 november 2020 12:10
  Volg gewoon je eigen koers en laat die analisten maar links liggen. Die lopen over het algemeen achter de feiten aan. Iedereen snapt nu toch wel dat PostNL één van de grote winnaars is en blijft door Corona. '
  Stel dat ze 17,5 cent dividend gaat uitkeren over 2020. Dan is dat op basis van de huidige lage koers een rendement van ruim 6%. Dat zegt genoeg lijkt mij. Koers hoort allang op € 3,50 te staan. Kwestie van geduld.
 3. twintrader 2 november 2020 12:55

  “Het aandeel PostNL stond maandag omstreeks 09.40 uur 8,3 procent lager op 2,61 euro. Dat is het laagste niveau sinds begin mei.“


  Ik heb nog even de koers van PostNL opgezochr van begin mei... 1.38 euro per aandeel.

  De koers op dit moment is nog praktisch het dubbele van van wat het begin mei was...

 4. forum rang 4 Beursplein 5 3 november 2020 06:56
  Nadat PostNL in oktober al met een handelsupdate en een verhoging van de financiële verwachtingen naar buiten was gekomen, vielen de definitieve cijfers volgens de marktvorsers tegen. Zij wijzen er daarbij op dat de onzekerheid over het vierde kwartaal toeneemt, gezien de verslechtering van de coronapandemie.

  Wat een onzin!
  Door de coronapandemie neemt het aantal verstuurde paketten juist toe.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare