Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pakketjes zorgen voor aanhoudende groei PostNL

Gepubliceerd op 2 november 2020 07:30 | Views: 7.792

PostNL 25 jan

3,44 +0,04 (+1,06%)

DEN HAAG (AFN) - Post- en pakketbezorger PostNL heeft ook het derde kwartaal van het jaar meer omzet geboekt. En als gebruikelijk was de groei te danken aan de pakketdivisie, die sowieso blijft profiteren van de coronacrisis. Met de belangrijke feestdagenperiode voor de deur neemt het bedrijf al de nodige maatregelen om straks de drukte aan te kunnen.

PostNL sloot het derde kwartaal af met een omzet van 742 miljoen euro. Daarvan was 490 miljoen euro afkomstig van de pakketdivisie. Een jaar eerder zette PostNL 636 miljoen euro om, waarvan 401 miljoen euro met de pakketbezorging.

Tegenover de stijgende pakketvolumes (plus 16,8 procent), stond de aanhoudende daling van de postvolumes. Het bedrijf bezorgde in het derde kwartaal dik 10 procent minder post, deels als gevolg van de coronacrisis. Mede door de voordelen sinds de eerdere fusie met Sandd wist het bedrijf wel de winstmarges te verbeteren.

Feestdagen

De brutowinst kwam uit op 36 miljoen euro tegen 26 miljoen euro een jaar eerder. Voor heel 2020 gaat PostNL uit van een brutoresultaat van minstens 175 miljoen euro. Volgens topvrouw Herna Verhagen zal PostNL ook eind dit jaar weer dividend gaan uitkeren. Het hervatten van de dividenduitkering wordt volgens haar sneller dan verwacht hervat.

Om de drukke feestdagenperiode goed door te komen, maakt PostNL verder werk van het inhuren van mensen om sorteercentra te bemannen. Ook worden extra locaties gehuurd. Daar zal zeven dagen in de week worden gewerkt.

Koos Timmermans

Ook maakte PostNL bekend Koos Timmermans als commissaris aan te willen stellen. De voormalig financieel directeur van ING moet de opvolger worden van Thessa Menssen. Aandeelhouders stemmen in april volgend jaar over zijn aanstelling.

Timmermans vertrok eerder als bestuurder van ING. Zijn positie was onhoudbaar geworden na een witwasschandaal bij de bank.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 86% zegt kopen 56 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Chessplayer1992 2 november 2020 08:24
    Zou mooi zijn makita, legt een bodem onder de koers. Iets lager dividend is ook prima, zodat het daarna kan groeien. Als er na Corona toch een keer een kleine eenmalige dip in parcels komt of de groei afneemt, wil je niet direct een dividend verlaging. Dat is funest voor de koers. Daarnaast de komende jaren nog cash outflow voor afkoop pensioenen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare