Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice voorzichtiger over jaarresultaat

AMSTERDAM (AFN) - Altice is voorzichtiger geworden over zijn resultaatverwachting voor heel 2017. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde telecom- en kabelbedrijf scherpte zijn eerder afgegeven prognose aan.

Altice rekent nu op een groei van het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) aan de onderkant van de eerder afgegeven doelstelling. Die prognose stond op een hoge enkelcijferige groei. De resultaatgroei komt ,,consistent'' uit met de dit jaar tot nu toe behaalde ebitda-groei van circa 6 procent bij constante wisselkoersen, aldus Altice.

Het concern herhaalde dat de omzet dit jaar op autonome basis zal groeien. De kapitaaluitgaven zullen uitkomen op circa 4 miljard euro.

Uit het handelsbericht valt op te maken dat het bedrijf van miljardair Patrick Drahi in de Verenigde Staten sterke prestaties neerzet. Die worden echter tegengewerkt door vertraging in Europa en kosten voor een herstructurering in Frankrijk. Daar heeft Altice last van stevige concurrentie, met prijsdruk en lastige abonneegroei tot gevolg.

Altice zette in het derde kwartaal een aangepaste ebitda in de boeken van 2,4 miljard euro. Dat is 1,8 procent meer dan een jaar eerder en nagenoeg in lijn met de doorsnee verwachting van analisten. Het resultaat bij Altice USA steeg met 13 procent tot iets meer dan 1 miljard euro. De omzet van Altice bedroeg 5,8 miljard euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Toptrader 2 november 2017 23:40
    Er is sinds die guidance van high single digit groei EUR4 uit de koers gevallen in een vaste beurs. Dus dat ze nu verkrappen aan de onderkant van die range kan nauwelijks een verrassing zijn. Het zou zelfs wel eens een opluchting kunnen zijn dat het niet erger is. We gaan het morgen zien.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links