Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street wacht op nieuws over Fed'

'Wall Street wacht op nieuws over Fed'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen lijken zonder al te grote verschuivingen te gaan openen. Opnieuw staat de Federal Reserve, de koepel van centrale banken, in het middelpunt van de belangstelling. President Donald Trump maakt donderdag bekend of Janet Yellen Fed-voorzitter blijft, en zo niet wie haar opvolger wordt.

Woensdag besloot de Fed zoals verwacht de rente deze maand onveranderd te laten. Aangezien de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt zich sterk blijven ontwikkelen, volgt in december waarschijnlijk wel een rentestap. Sinds december 2015 heeft de Fed de rente vier keer verhoogd, de laatste keer was in juni.

Verder trekken de kwartaalresultaten van bedrijven de aandacht op Wall Street. Zo rapporteerde Facebook woensdag nabeurs opnieuw een toename van het aantal maandelijkse gebruikers. De omzet nam afgelopen kwartaal met bijna de helft toe en de winst schoot bijna 80 procent omhoog.

Tesla

Minder goed verging het Tesla. De fabrikant van elektrische auto's zette afgelopen kwartaal het grootste verlies uit zijn bestaan in de boeken. Dat komt mede door forse investeringen die nodig waren om de productie van zijn Model 3 op stoom te krijgen.

Chipfabrikant Qualcomm zag de winst kelderen door een slepend conflict met Apple en diens toeleveranciers over patenten. Het nettoresultaat van het technologiebedrijf, dat bezig is zijn Nederlandse branchegenoot NXP in te lijven, viel mede door uitblijvende licentiebetalingen met bijna 90 procent terug.

Kwartaalcijfers

Ook twee concurrenten van TomTom kwamen met kwartaalcijfers. Sporthorlogemaker Fitbit zag de verkopen dalen en dook in de rode cijfers. Bij de producent van actiecamera's GoPro kan een tegenvallende omzetprognose voor koersdruk zorgen.

Voedingsmiddelenconcern Kraft Heinz rapporteerde een hogere omzet en winst. KFC-eigenaar Yum Brands meldde een veel sterkere vergelijkbare groei dan analisten hadden verwacht. En internetmarktplaats Alibaba verhoogde zijn omzetverwachting voor dit jaar. Chemieconcern DowDuPont kondigde forse kostenbesparingen aan.

Woensdag toonden de belangrijkste graadmeters bij het slot een gemengd beeld. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 23.435,01 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 2579,36 punten, maar de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,2 procent tot 6716,54 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 november 2017 17:35
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 2 november 2017 15:42:

    De markten mogen niet schrikken en bloed rood raken, daarom politiek gerichte beurs.
    Nee, maar in een jaar tijd met tientallen procenten stijgen is wel toegestaan en alle analisten vinden het klaarblijkelijk de normaalste zaak van de wereld.
    K/W verhoudingen doen er niet meer toe. Maar de meeste analisten zijn ook geen rekenwonders. De nieuwe FED voorman/vrouw mag vooral geen renteverhogingen doorvoeren, en de verscherpte bankenregels moeten worden afgeschaft.
    De normale burger krijgt uiteindelijk de peperdure rekening als het fout gaat.

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links