Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Uitstroom personeel nog issue bij Ordina'

AMSTERDAM (AFN) - Ordina toont in Nederland inmiddels lichte tekenen van herstel. De uitstroom van personeel blijft wel een punt van zorg bij de ICT-dienstverlener, vinden analisten van ING.

Per saldo daalde het aantal medewerkers afgelopen kwartaal met 25 FTE, ten opzichte van het tweede kwartaal. Er kwamen wel nieuwe mensen bij, maar minder dan dat er vertrokken. In de eerste helft van het jaar gingen er per saldo al 94 voltijdskrachten weg.

Volgens ING is de productiviteit van de medewerkers de laatste tijd wel vooruitgegaan, maar voor groei in de toekomst is een netto-instroom van personeel nodig.

Omzet

Ondanks de uitstroom van personeel heeft Ordina zijn omzet en resultaat in het derde kwartaal wel op peil kunnen houden. In Nederland gingen de opbrengsten daarbij licht omhoog en het herstel bij klanten in de publieke sector heeft afgelopen maanden doorgezet. Bij ING verwachten de kenners daarom een lichte opluchting in de markt.

ING houdt vast aan zijn hold-advies voor Ordina, met een koersdoel van 1,80 euro. Het aandeel Ordina noteerde donderdag na ongeveer een uur handelen 0,3 procent hoger op 1,54 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Reedweker 3 november 2017 11:20
    Dat betekend dat de omzet per medewerker meer is geworden. De maatschappij , bedrijfsleven, digitaliseert meer en meer en is slechts aan het begin van wat er nog allemaal moet komen. Ordina zal daar meer en meer in worden betrokken. De uitstroom is een bewijs dat er afscheid wordt genomen van kennis en vaardigheden die voor de nabij opkomst niet meer zo relevant zijn bij de nieuwe en vernieuwde organisatie vormen ,distributie en logistiek die veelal met RFID techniek samen gaan. In dat nieuwe tijdperk vraagt dat om een kameleon strategie waar Ordina kennelijk bekwaam mee bezig is. Wij zien de toekomst van dit bedrijf met vertrouwen tegemoet waar het aandeel tenminste de 3,80 weer oppakt. Angel
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links