Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX vrijwel vlak na cijferstroom

AEX vrijwel vlak na cijferstroom

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef donderdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Op het Damrak worstelden beleggers zich door een groot aantal kwartaalberichten van bedrijven als Shell, ING, DSM en TKH. Verder stond ASM International in de belangstelling nadat het bedrijf bekendmaakte een belang van 9 procent in dochterbedrijf ASMPT te willen verkopen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel vrijwel onveranderd op 554,35 punten. De MidKap won 0,1 procent op 856,61 punten. De beurs in Parijs stond vlak, Frankfurt zakte 0,2 procent. Londen daalde 0,1 procent, voorafgaand aan het rentebesluit van de Bank of England.

Zwaargewicht Shell steeg 0,1 procent in de AEX. Het olie- en gasconcern boekte afgelopen kwartaal fors meer winst. De resultaten lagen aanzienlijk hoger dan analisten hadden voorspeld. Ook DSM versloeg de verwachtingen van analisten. Het speciaalchemiebedrijf klom 0,5 procent. ING bleef vrijwel onveranderd. De bank heeft afgelopen kwartaal de winst zien groeien en kreeg er opnieuw meer klanten bij.

Koploper

ASMI was koploper in de MidKap met een winst van 3 procent. Het concern wil 37 miljoen aandelen in zijn Aziatische dochter ASMPT van de hand doen. TKH stond bij de middelgrote bedrijven onderaan met een min van 2,6 procent, ondanks sterke kwartaalcijfers. Volgens analisten van KBC Securities namen beleggers wat winst na de sterke prestaties van het aandeel de afgelopen periode.

Bij de kleinere bedrijven daalde de producent van specialistische metalen AMG, die ook met cijfers kwam, ruim 2 procent. Raambekleder Hunter Douglas zakte 3,5 procent na publicatie van de resultaten.

Nettowinst

In Zürich steeg Credit Suisse bijna 4 procent. De Zwitserse bank zag de nettowinst afgelopen kwartaal verzesvoudigen. Dat kwam vooral doordat er verder is gesneden in de kosten en sterke prestaties van de vermogensbeheertak van de bank.

In Kopenhagen won Carlsberg 1,8 procent. De Deense brouwer zag de bierverkoop afgelopen kwartaal dalen vanwege het relatief slechte zomerweer. Wel is het bedrijf iets positiever geworden over de winstgroei in 2017.

De euro was 1,1634 dollar waard, tegen 1,1621 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 54,07 dollar. Brentolie zakte 0,6 procent tot 60,15 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
DSM FIRMENICH AG
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17:13
    874,00
    -1,14% -10,07
  2. 102,150
    +1,34% +1,350
  3. SHELL PLC 16:58
    33,415
    -1,89% -0,645

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links