Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ordina houdt omzet en resultaat op peil

Ordina houdt omzet en resultaat op peil

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft zijn omzet en winst in het derde kwartaal zien stabiliseren. Volgens topman Jo Maes is de ICT-dienstverlener erin geslaagd om zijn groei bij klanten in de publieke sector afgelopen maanden door te zetten.

De opbrengsten kwamen uit op 81,8 miljoen euro, 0,2 procent meer dan in het derde kwartaal vorig jaar. In Nederland ging de omzet licht omhoog, terwijl in België en Luxemburg sprake was van een lichte terugval. Het bedrijfsresultaat ging daarbij vooruit naar 2,7 miljoen euro. Ook zag Ordina zijn nettoschuldpositie verbeteren, van 5,9 miljoen nar 2,5 miljoen euro.

De omzet in het overheidssegment steeg in het afgelopen kwartaal met 7,9 procent naar 29,9 miljoen euro. Ordina signaleerde in de eerste helft van dit jaar voor het eerst sinds 2014 weer groei bij de overheid. Dit is al langer het belangrijkste segment voor Ordina, maar de opbrengsten stonden jarenlang onder druk.

Omzet

Bezien over de eerste negen maanden van het jaar ligt Ordina nog 1,8 procent achter ten opzichte van de omzet een jaar geleden. De totale omzet bedraagt nu 254,7 miljoen euro. Onder de streep blijft daarvan 1,6 miljoen euro over, tegen een nettowinst van 3,3 miljoen euro in de eerste drie kwartalen van 2016. Hier speelt mee dat Ordina dit jaar stevig moet afschrijven op software, die overbodig was geworden door een versimpeling van de interne processen. Verder worden de resultaten gedrukt door reorganisatiekosten.

De komende periode wil Ordina zijn leidende positie in de logistiek verder gaan uitbouwen, aldus topman Maes. Daar heeft het bedrijf een voorstel of propositie voor ontwikkeld. Andere van dergelijke voorstellen zijn al verder uitgewerkt en hebben inmiddels tot opdrachten geleid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 november 2017 12:33
    quote:

    BDP54 schreef op 2 november 2017 15:14:

    Het is verontrustend dat er bij Ordina nog steeds meer mensen vertrekken dan een carrière opstarten bij Ordina. (145 vertrokken, 120 aangenomen).

    Dat betekent ook minder personeelskosten van hele dure jongens. De omzet is gestegen, daar gaat het om.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links