Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tegenvallende banengroei VS in september

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 14:53 | Views: 2.172 | Onderwerpen: Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/RTR) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in september veel minder sterk gegroeid dan in augustus en ook zwakker dan verwacht. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid maakte bekend dat er vorige maand 661.000 banen bijkwamen in de VS exclusief de landbouwsector. Economen hadden in doorsnee op een aanwas van 875.000 arbeidsplaatsen gerekend.

In augustus kwamen er volgens een herzien cijfer nog bijna 1,5 miljoen banen bij in 's werelds grootste economie. De werkloosheid in de VS lag vorige maand op 7,9 procent tegen 8,4 procent een maand eerder.

De Amerikaanse werkgelegenheid kreeg tijdens de coronacrisis forse klappen, maar de afgelopen tijd is er weer sprake van herstel op de arbeidsmarkt. Wel loopt het aantal coronabesmettingen in de VS de laatste tijd steeds verder op wat het herstel kan ondermijnen. Eerder op de dag werd nog bekend dat president Donald Trump en zijn vrouw Melania positief hebben getest op corona. Zij zijn nu in quarantaine in het Witte Huis.

Zwakste groei

Het is bovendien de zwakste groei van de Amerikaanse werkgelegenheid sinds mei, toen de arbeidsmarkt begon te herstellen van de zware dreunen door de crisis. In de voorgaande maanden gingen nog miljoenen banen verloren in de VS als gevolg van de virusuitbraak en de lockdownmaatregelen.

Het is het laatste banenrapport voor de presidentsverkiezingen in de VS op 3 november. Het economisch herstel van de coronacrisis is een belangrijk thema in de verkiezingen.

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare