Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige verliezen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York stevig in het rood. De stemming op Wall Street werd gedrukt door zorgen over de afzwakkende economie na zeer tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie. Verder buigen beleggers zich over het maandelijkse banenrapport van loonstrookverwerker ADP.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 2 procent lager op 26.031 punten. De brede S&P 500 zakte ook 2 procent, tot 2881 punten, en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,8 procent tot 7763 punten.

Daarmee lijken de graadmeters hard op weg naar een van de slechtste kwartaalstarts sinds de financiële crisis van tien jaar terug. Volgens kenners maken veel beleggers zich zorgen over de economie. Eerder op de dag gingen de beurzen in Europa ook al met flinke verliezen de handel uit. In Europa stond de handelsdag onder meer in teken van de nieuwe brexitplannen van de Britse regering.

Werkgelegenheid

ADP maakte bekend dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten in september met 135.000 banen is gegroeid, na een herziene 157.000 in augustus. Economen rekenden voor september op een aanwas met 140.000 arbeidsplaatsen. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport dat de overheid vrijdag publiceert. Daarin worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen. Het rapport speelt een rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve.

Aan het bedrijvenfront publiceerde Lennar kwartaalcijfers. De gemeten naar omzet grootste huizenbouwer van de VS overtrof de verwachtingen en ging een kleine 3 procent vooruit.

Facebook

Facebook zakte bijna 1 procent. Visa, Mastercard en andere financiële partners van Facebook bij het optuigen van de libra hebben twijfels over de cryptomunt. De bedrijven zouden hun betrokkenheid heroverwegen vanwege de kritiek van overheden op het libra-project. Facebook kondigde in juni aan met een eigen cryptomunt te willen komen.

Verder kreeg de maker van computerspelletjes Activision Blizzard (min 2,9 procent) een afwaardering van zakenbank Bernstein en verlaagde Guggenheim het beleggingsadvies voor de producent van energiedrankjes Monster Beverage (min 2,5 procent).

De euro was 1,0961 dollar waard, tegen 1,0957 bij het Europese slot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie daalde 1,6 procent in prijs tot 52,73 dollar. Brentolie kostte 1,9 procent minder op 57,76 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links