Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Minister wist eerder van onderzoek ABN AMRO

Gepubliceerd op 2 okt 2019 om 19:25 | Views: 3.493 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 14:31

15,89 -0,11 (-0,66%)

DEN HAAG (AFN) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) wist al dat er een onderzoek liep naar witwassen bij ABN AMRO, voordat de bank dat zelf naar buiten bracht. Hij meldt dit aan de Tweede Kamer na vragen van regeringspartij VVD over zijn betrokkenheid.

De bewindsman werd vorige week maandag door ambtenaren geïnformeerd dat het Openbaar Ministerie een onderzoek was gestart naar ABN AMRO. Nadat de bank dit drie dagen later zelf meldde, heeft hij die donderdag nog de voorzitters van het bestuur en de raad van commissarissen van ABN AMRO in een gesprek om toelichting gevraagd.

De overheid is grootaandeelhouder bij de bank met 56,3 procent. Hoekstra zegt "als certificaathouder" op afstand te staan van ABN AMRO. Het bestuur van ABN AMRO werkt onder toezicht van de raad van commissarissen. De aandeelhouder is niet betrokken bij de dagelijkse bedrijfsvoering van de vennootschap, aldus de bewindsman.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABN AMRO BANK N.V. 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kenner66
2
Aaa nu snap ik waarom ABN 3 dagen voor de melding niet vooruit wilde terwijl de rest van de banken in de eu dat wel deden.
De vriendjes van het Om en het ministerie wisten het weer eerder.
Dus Piet particulier is weer de L..
BLOK-E
0
Een aandeelhouder (De grootste) die alles vroeger weet heet toch voorkennis!
Wat is te doen met voorkennis!
GJF1959
0
Tja, onderzoek waardig allemaal. Ik stond ook al verbaasd van de afwijkende koersontwikkeling.
Dr Joep
0
Een eventuele boete zal volledig random worden vastgesteld door die minkukels. Zou zeggen stuur de rekening maar naar het priveadres van die rukker Zalm. Denk dat een niet onderbouwde vaststelling zal neerkomen op een bonnetje naar rato van marktkapitalisatie en maximaal 300 mln zal worden. Eigenlijk wrang dat een overheid zichzelf bekeurd ten koste van de overige aandeelhouders. Denk dat de VEB een procedure tegen de overheid zou moeten voeren. En wat de koers betreft: volstrekt irrationeel. Deze zou zeker in vergelijking tot ING minimaal 18 euro moeten bedragen. Had nog nooit eerder over een zekere Wopke gehoord. Met zo'n voornaam kan het niet anders dan dat je de plaatselijke dorpsgek bent. Los hiervan zou hierover eerst een stevige politieke discussie met gevolgen moeten komen alvorens over een boete wordt geluld.
janmarver
0
oh oh wat een taal van iemand die denkt dat hij alles beter weet. ben je niet in staat zoals velen om gewoon je verhaal te doen zonder al die stoeren woorden?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links