Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Werkgelegenheid bedrijfsleven VS groeit zwakker dan verwacht

Gepubliceerd op 2 september 2020 14:41 | Views: 2.127 | Onderwerpen: arbeidsmarkt, Verenigde Staten

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in augustus zwakker gegroeid dan verwacht. Volgens loonstrookverwerker ADP kwamen er vorige maand 428.000 banen bij, maar economen hadden in doorsnee op een plus van 1 miljoen banen gerekend.

Het cijfer voor juli werd opwaarts herzien. In die maand kwamen er 212.000 banen bij in het bedrijfsleven van de Verenigde Staten. Eerder werd voor die maand een stijging met 167.000 arbeidsplaatsen gemeld door ADP.

De cijfers suggereren dat het herstel van de Amerikaanse banenmarkt van de coronacrisis minder sterk verloopt dan voorheen, ondanks de versoepeling van de lockdownmaatregelen. In mei en juni groeide de werkgelegenheid in het bedrijfsleven van de VS nog met miljoenen arbeidsplaatsen. Overigens worden de gegevens van ADP later vaak sterk bijgesteld.

De sterkste banengroei kwam in augustus voor rekening van de dienstensector, met bijvoorbeeld horeca, detailhandel en toerisme. Daar steeg de werkgelegenheid met 389.000 banen. De rest kwam voor rekening van de industrie en de bouwsector in de VS.

De cijfers van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert. In die studie worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen. Hier wordt gerekend op een banengroei in de Amerikaanse economie in augustus met bijna 1,4 miljoen arbeidsplaatsen.

Gerelateerd

arbeidsmarkt

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare