Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Lagere kwartaalresultaten voor DSM'

Gepubliceerd op 2 augustus 2020 13:11 | Views: 4.141

DSM 17:39

138,20 +2,25 (+1,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemieconcern DSM heeft naar verwachting in het tweede kwartaal lagere resultaten behaald. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die DSM op de eigen website heeft geplaatst. De cijfers worden dinsdag bekendgemaakt.

Volgens de consensus komt de omzet uit op ruim 2,1 miljard euro tegen bijna 2,3 miljard euro een jaar eerder. Bij het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) wordt in doorsnee een bedrag voorzien van 390 miljoen euro. Dat was 438 miljoen euro een jaar terug.

De lagere resultaten zijn het gevolg van zwakkere prestaties bij de materialendivisie van het bedrijf, met onder andere veel klanten in de auto-industrie die stevig zijn getroffen door de coronacrisis. Voor die divisie wordt een omzet voorspeld van 498 miljoen euro tegen 710 miljoen euro. De ebitda bij Materials wordt gemiddeld geraamd op 70 miljoen euro tegen 135 miljoen euro vorig jaar. Bij het onderdeel Nutrition zouden de resultaten iets hoger moeten uitvallen dan een jaar eerder.

Overname Erber Group

In juni werd bekend dat DSM voor 980 miljoen euro het Oostenrijkse Erber Group overneemt, dat zich bezighoudt met natuurlijke voedingssupplementen, analyse van diervoeder en voedsel en bescherming van gewassen. De overname is exclusief twee kleinere onderdelen van Erber. De over te nemen activiteiten Biomin en Romer Labs van het bedrijf zijn goed voor een jaarlijkse omzet van 330 miljoen euro en tellen 1200 medewerkers en faciliteiten wereldwijd.

DSM zei toen ook te stoppen met zijn lopende aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro dat in februari vorig jaar werd aangekondigd in verband met de coronacrisis en de overname van Erber. Tot dusver had DSM voor 745 miljoen euro eigen aandelen ingekocht onder dat programma.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 54% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare