Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Onderzoek naar Apple-verkoop door Amazon'

Gepubliceerd op 2 aug 2019 om 18:56 | Views: 2.713

Amazon.com 20 sep

1.794,16 -27,34 (-1,50%)

Apple 20 sep

217,73 -3,23 (-1,46%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurswaakhond FTC gaat zich verdiepen in een deal van Apple met webwinkelgigant Amazon. Dat meldt techwebsite The Verge. Door de samenwerking zouden honderden kleinere verkopers van Apple-producten mogelijk buitenspel zijn gezet.

Sinds afgelopen najaar zijn Apple-producten voor het eerst direct via Amazon te koop. Daarvoor konden ze wel ook al via de site van Amazon worden besteld, maar ging het om andere bedrijven die via Amazon hun spullen aanboden. Die werden door de nieuwe samenwerking gepasseerd.

Volgens The Verge is zeker één van die kleinere verkopers benaderd door de FTC met vragen over de impact van de deal op zijn bedrijfje. Het zou mogelijk gaan om een nieuwe werkgroep van de FTC die zich bezighoudt met mededingingskwesties via grote techplatforms.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Apple 83% zegt verkopen 6 stemmen
Amazon.com 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Amazon.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord