Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Plekje naast Google per veiling te koop

MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Concurrenten van zoekmachine Google moeten tegen elkaar opbieden om als alternatief te worden aangeboden binnen het besturingssysteem Android. Vanaf volgend jaar krijgen gebruikers van Android-smartphones in Europa de keuze uit vier zoekmachines als standaardprogramma. De drie plekken naast Google worden worden per land geveild.

Google past zijn besturingssysteem onder druk van de Europese Commissie aan. Brussel legde het bedrijf vorig jaar een boete op van 4,3 miljard euro, omdat de eigen zoekmachine en browser binnen Android ten koste van de concurrentie worden opgedrongen.

Gebruikers van Android hadden al de keuze uit alternatieve zoekmachines of browsers, maar dat was niet genoeg om mededingingsbezwaren weg te nemen. Door zijn zoekmachine en browser als standaard in te stellen, maakt Google volgens critici nog altijd misbruik van zijn dominante positie. Daarom verschijnt bij de installatie van een nieuw toestel binnenkort eerst een keuzemenu om een standaard-zoekmachine in te stellen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links