Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KBC schroeft aanbeveling op Brunel terug

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 09:23 | Views: 4.784 | Onderwerpen: detachering

Brunel 09:51

7,78 -0,22 (-2,75%)

KBC Groep 09:54

63,80 -1,30 (-2,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Er breken roerige tijden aan voor Brunel. Naast een miljoenenafschrijving op een project in de Verenigde Staten, kampt het bedrijf ook met tegenwind in de automotive sector. Voor kenners van KBC Securities reden om het advies op het aandeel te verlagen.

Brunel verraste de markten vrijdag met een afschrijving van 5,5 miljoen euro op een waterzuiveringsproject. Dat zorgde er voor dat het bedrijf het kwartaal afsloot met een negatief resultaat. Bovenop de miljoenenlast meldde de detacheerder dat het de mindere prestaties in de automotive-industrie begint te merken.

KBC meldt dat de omzetontwikkeling van Brunel in lijn was met de verwachtingen, maar de winstmarge was dat niet. Ook exclusief de afschrijving hadden de analisten op meer gerekend. Daarbij stelt KBC dat de mindere prestaties in de auto-industrie ook impact zullen hebben op toekomstige resultaten. KBC verlaagde zijn advies op Brunel van accumulate naar hold. Daarbij ging het koersdoel van 16 naar 14 euro.

Verwachtingen

ING zei dat de kwartaalresultaten van Brunel in lijn liggen met de verwachtingen, maar dat de outlook voor 2019 lager is dan verwacht vanwege een faseringseffect bij projecten. Het is positief dat projectactiviteit nog steeds toeneemt dat daarom blijft ING vertrouwen hebben voor 2020. Het advies is buy, met een koersdoel van 17,50 euro.

Het aandeel Brunel noteerde vrijdag omstreeks 09.40 uur een min van 16,2 procent op 11,30 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 67% zegt kopen 9 stemmen
KBC Groep 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KBC Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord