Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

RBS waarschuwt voor moeilijke tijden

Gepubliceerd op 2 augustus 2019 09:00 | Views: 3.337

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Royal Bank of Scotland (RBS) heeft in het tweede kwartaal fors meer winst behaald. Wel waarschuwt de Britse bank voor meer uitdagingen in de toekomst door economische en politieke onzekerheid vanwege de brexit.

De nettowinst bedroeg 1,7 miljard pond, omgerekend ruim 1,8 miljard euro. In het tweede kwartaal van 2018 was dit 217 miljoen pond. Een jaar geleden keerde RBS voor het eerst in tien jaar weer dividend uit, nadat de bank in 2008 met overheidssteun werd gered van de ondergang. De dividenduitkering volgde op een miljardenschikking rond rommelhypotheken in de Verenigde Staten. RBS is nog altijd grotendeels in handen is van de Britse overheid.

RBS kondigde aan een speciaal dividend uit te keren, voor de tweede keer dit jaar. De bank vreest wel dat het niet aan bepaalde financiële doelstellingen zal voldoen volgend jaar door de economische en politieke onrust.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare