Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelsvrees duwt Europese beurzen in min

Handelsvrees duwt Europese beurzen in min

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden donderdagmiddag flink in het rood. De handelsvrees keerde terug na nieuwe dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump aan China. Beleggers hadden ook te maken met een stroom aan kwartaalberichten. Op het Damrak ging Altice Europe in de uitverkoop na teleurstellende resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middag een min van 0,8 procent op 568,05 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 785,70 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,7 en 1,6 procent. Londen daalde 1,1 procent na een rentebesluit van de Bank of England.

Kabel- en telecomconcern Altice Europe bungelde onderaan bij de hoofdfondsen met een koersval van 13,3 procent. Vooral de omzetontwikkeling op de Franse thuismarkt stelde volgens analisten teleur. Informatieleverancier Wolters Kluwer ging aan kop met een winst van 2,4 procent. ING zag de kwartaalwinst stijgen, maar zakte desondanks 2,4 procent.

AMG

Grootste daler in de MidKap was AMG met een verlies van 5,2 procent. Het bedrijfsresultaat van de metalenspecialist viel in het tweede kwartaal hoger uit dan verwacht, maar de winst per aandeel was duidelijk minder dan gehoopt. Financieel dienstverlener Intertrust, die afgelopen kwartaal iets meer winst boekte, ging aan kop met een plus van 6,2 procent. Ook de resultaten van fitnessketen Basic-Fit (plus 5,2 procent) vielen in goede aarde.

In Frankfurt zakte Siemens ruim 5 procent. Het Duitse industrieconcern realiseerde afgelopen kwartaal minder winst. Ook de Duitse autofabrikant BMW boekte minder winst, vooral door tegenvallende verkopen in China. Het aandeel verloor 0,6 procent. Modebedrijf Hugo Boss daalde 6,5 procent na de kwartaalcijfers.

Euro

In Parijs verloor Société Générale 2,3 procent, ondanks een sterk financieel kwartaal van de Franse bank. De resultaten van de Franse verzekeraar AXA werden beloond met een koerswinst van 1,7 procent. De Britse bank Barclays, die ook met cijfers kwam, daalde 2,7 procent in Londen.

De euro was 1,1626 dollar waard, tegen 1,1671 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 67,39 dollar. Brentolie werd ook 0,4 procent goedkoper op 72,15 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 augustus 2018 23:00
    quote:

    Ritageld schreef op 2 augustus 2018 17:25:

    Het wordt tijd dat China wat inbindt. Ze kunnen dat niet doen, zeggen ze, vanwege hun "dignity". Ik heb jaren in Afrika gewoond en gezien wat ze daar doen. Het nieuwe kolonialisme. Daarbij hadden ze weinig last van hun "dignity".
    Volgens mij hebben de Nederlanders het kolonialisme uitgevonden.

    Heeft 72 jaar (!) geduurd voordat Nederland haar excuses aanbood.
    Dus over dignity gesproken...

    "Wie zonder zonde is werpe de eerste steen".

  2. gimmie 3 augustus 2018 08:46
    [quote alias=Hermando id=10986399 date=201808022300]
    [...]

    Volgens mij hebben de Nederlanders het kolonialisme uitgevonden.

    Heeft 72 jaar (!) geduurd voordat Nederland haar excuses aanbood.
    Dus over dignity gesproken...

    "Wie zonder zonde is werpe de eerste steen".

    Haha er bestond al kolonialisme voordat er enige sprake was van nederland. Kolonialisme (veroveren) is er altijd al geweest. Moeten de Grieken ook excuses aanbieden. De romeinen. De Assyriërs. De Babyloniërs. De ...... ga maar door. Nee je moet alles zien in het perspectief van de tijd. Handelsoorlogen waren er al voor er sprake was van een beurs. Nee gewoon rustig blijven en niet in paniek raken. Trump Laat me niet lachen. De meest incompetente man die er is.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links