Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Omzetgroei bij Ordina zwakjes'

AMSTERDAM (AFN) - De omzetgroei bij Ordina valt licht tegen, zeggen analisten van ING. Verder waren de gepubliceerde resultaten van de ICT-dienstverlener min of meer in lijn met de verwachtingen.

,,We hadden gehoopt op een lichte verdere versnelling van de groei, maar dat gebeurde niet'', aldus de kenners bij ING. De opbrengsten kwamen in het tweede kwartaal uit op 87,6 miljoen euro, 4,8 procent meer dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Ordina verdiende in Nederland vooral meer geld met overheidsopdrachten.

Volgens de analisten van de bank toont het operationeel resultaat wel dat Ordina nog steeds erg gedisciplineerd de kosten in controle houdt. De concurrentie op de markt wordt in de tweede helft van het jaar waarschijnlijk wel wat zwaarder, zegt ING verder. Daarnaast blijft de krapte op de arbeidsmarkt een uitdaging voor Ordina, zoals het bedrijf zelf ook al aangaf. ,,Ordina zal de instroom aan krachten moeten verhogen om in staat te zijn sneller te groeien.''

Het advies blijft staan op buy, met een koersdoel van 2,30 euro. Het aandeel Ordina stond donderdag na ongeveer een uur handelen 1,5 procent lager op 2,01 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links