Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delivery Hero zet Foodora Nederland te koop

BERLIJN (AFN/DPA) - De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero wil af van zijn activiteiten in Nederland. Het bedrijf meldde bij de presentatie van de halfjaarcijfers dat Foodora Nederland in de etalage staat. Ook de activiteiten in Australië, Frankrijk, Italië en Brazilië worden afgestoten. Voor de Zuid-Amerikaanse divisie is al een koper gevonden.

Topman Jitse Groen van rivaal Takeaway.com laat alvast weten zeker zullen te kijken naar Foodora Nederland. ,,Wij hebben met Scoober ook een bezorgdienst, die groter is dan Foodora. We hebben te maken met een tekort aan bezorgers dus als wij meer bezorgers kunnen krijgen zullen we zeker kijken naar de mogelijkheden.''

Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf achter Thuisbezorgd.nl heeft als strategie om voortdurend naar overnames te kijken in markten waar het marktleider is of kan worden. Zo kocht Takeaway onlangs nog het Israëlische 10bis. ,,Het overnemen van een bedrijf is wel iets ingewikkelds'', benadrukt Groen. ,,Uiteindelijk is zoiets toch een kwestie van onderhandelingen.''

Winstdoelstellingen overboord

Delivery Hero wil de nodige miljoenen investeren in groei en gooide zijn winstdoelstellingen voor dit jaar en volgend jaar overboord. Dat betekent dat zwarte cijfers voor de Duitse onderneming nog even op zich zullen laten wachten. Delivery Hero sprak eerder de verwachtingen uit in het laatste kwartaal van dit jaar winst te zullen maken. Verder werd voor 2019 gerekend op een positief bedrijfsresultaat.

In eerste instantie investeren de Duitsers 80 miljoen euro om te profiteren van de aanhoudende groei in de markt voor maaltijdbezorging. De investering volgend jaar ligt op eenzelfde niveau.

Het aantal orders van Delivery Hero steeg in de eerste jaarhelft met bijna 46 procent. De omzet viel daarbij 48 procent hoger uit op 357 miljoen euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

13,995 13:02
+0,445 +3,28%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links