Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwaargewicht ING drukt AEX-index

Zwaargewicht ING drukt AEX-index

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. De graadmeter werd onder meer gedrukt door het koersverlies van zwaargewicht ING, dat de boeken opende. Verder sprong bij de kleinere fondsen op Beursplein 5 de daling van Takeaway in het oog. Elders in Europa deden graadmeters ook een stap terug.

De AEX-index sloot uiteindelijk met een verlies van 0,4 procent op 525,30 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 801,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,6 procent.

Het aandeel ING verloor 1,3 procent, ondanks dat het bedrijf meer winst maakte en meer klanten aan zich wist te binden. Volgens sommige kenners lijkt de rek zo langzamerhand uit het aandeel.

ArcelorMittal

Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste daler in de AEX met een verlies van ruim 3 procent. Verzekeraar NN Group, digitaal beveiliger Gemalto en olie- en gasreus Shell waren de koplopers in de hoofdindex in Amsterdam met winsten van 0,7 procent.

Vastgoedinvesteerder Vastned won in de MidKap 1 procent, na een goed ontvangen halfjaarbericht. Bodemonderzoeker Fugro sloot bij de middelgrote fondsen de rij met een verlies van 1,9 procent.

Takeaway

Bij de kleinere bedrijven raakte Takeaway uiteindelijk bijna 3 procent aan beurswaarde kwijt. De maaltijdbezorger zag het kwartaalverlies fors oplopen. Ook het aangepaste bedrijfsresultaat viel flink lager uit dan verwacht. Eerder op de dag viel het koersverlies van Takeaway nog hoger uit.

In Parijs werd de stemming iets gedrukt door de koersval van meer dan 4 procent van Société Générale. De Franse bank zag de winst in het tweede kwartaal flink dalen. De Duitse concurrent Commerzbank daalde 1,7 procent in Frankfurt, na zwakke kwartaalcijfers.

Lufthansa

De resultaten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vielen wel in de smaak bij beleggers en werden beloond met een koerswinst van 3,2 procent. Hugo Boss deed ook goede zaken en steeg 6,5 procent. Het Duitse modehuis wist de winst in het afgelopen kwartaal te vervijfvoudigen, vooral door een sterke vraag in Azië.

De euro was 1,1858 dollar waard, tegen 1,1798 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte bij de slotbel 0,5 procent meer op 49,41 dollar. Brentolie was 0,7 procent duurder op 52,16 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ING

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    870,27
    -0,43% -3,75
  2. ING Groep 17:35
    14,694
    +0,16% +0,024

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links