Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Qatar Airways stapt niet in bij Amerikanen

Gepubliceerd op 2 augustus 2017 17:35 | Views: 1.280 | Onderwerpen: Midden-Oosten

Air France-KLM 21 feb

9,08 -0,31 (-3,30%)

DOHA (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Qatar Airways neemt toch geen belang van 10 procent in branchegenoot en samenwerkingspartner American Airlines. Na aanhoudende weerstand van het Amerikaanse bedrijf hebben de Arabieren besloten om af te zien van hun voornemen.

Qatar wilde het belang kopen op de aandelenmarkt, voor een bedrag van ruim 800 miljoen dollar. Daarvoor had de maatschappij wel nog toestemming nodig van American Airlines zelf.

Die wees er eerder al op niet van plan te zijn de Arabieren te laten meepraten over de toekomstplannen van het bedrijf. Evenmin hoefde Qatar Airways te rekenen op een plek aan de bestuurstafel. Net als in Europa liggen maatschappijen uit het Midden-Oosten in de Verenigde Staten onder vuur omdat zij niet op een eerlijke manier zouden concurreren.

Qatar Airways bouwde eerder al een belang van zo'n 20 procent op in de Brits-Spaanse luchtvaartgroep IAG, het bedrijf achter British Airways en Iberia. Die twee maatschappijen behoren, net als Qatar Airways en American Airlines, tot het wereldwijde samenwerkingsverband Oneworld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Midden-Oosten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord